Szalai Ádám a Hannoverrel tárgyal

Valósnak bizonyultak azok a német sajtóértesülések, amelyek szerint a magyar labdarúgó-válogatott és a Bundesligában sereghajtó Hoffenheim támadója, Szalai Ádám tárgyalásokat folytat az átigazolásáról a Hannover csapatával.

Szalai a jelenlegi szezonban eddig rendkívül kevés lehetőséget kapott, többször előfordult, hogy csereként sem léphetett pályára, sőt néhányszor a meccskeretből is kihagyták. A Bild és Kicker című német lapok a közelmúltban a téli klubváltásáról cikkeztek, és azt írták, hogy a Hannover mellett az Aston Villa és Queen`s Park Rangers, a Makkabi Tel-Aviv és a Panathinaikosz, sőt a Ferencváros is érdeklődik iránta.

"A Hannoveren kívül egyetlen csapattal sem tárgyaltam a médiában elterjedt csodálatos hírekkel ellentétben! A következő napok eldöntik, hogyan alakul a sorsom!" - írta hivatalos Facebook-oldalán közzétett újévi üzenetében a csatár.

A Bild információja szerint egyébként a játékos megegyezett a Hannoverrel, és már csak a szerződés aláírása van hátra. Ezt Martin Bader ügyvezető igazgató is megerősítette a lapnak.

A közelmúltban edzőváltáson átesett Hannover jelenleg a 17., a Hoffenheim pedig a 18. helyen áll a német élvonal tabelláján.

Szerző

Férfi vízilabda Eb - Megvan az utazó keret

Az év utolsó napján kihirdette a januári belgrádi Európa-bajnokságra utazó magyar férfi vízilabda-válogatott névsorát Benedek Tibor szövetségi kapitány.  Ugyanez a 13 fősre szűkített keret vesz részt vasárnaptól a háromnapos győri Volvo Kupán is.

A szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója emlékeztet rá, hogy a január 11-én rajtoló férfi Eb előtt húsznapos felkészülés jut a válogatottnak, ez idő alatt kell késszé alakítani a csapatot. Benedek Tibor 19 fős Eb-keretet hirdetett a felkészülés elején, s a kassai torna után még nem szűkítette tovább a névsort. Nem tette ezt az e héten hétfőtől szerdáig tartó zágrábi edzőtábor előtt sem, igaz, Tóth Márton, Hárai Balázs és Jansik Dávid idehaza készült, amíg a többiek négy kétkapus mérkőzést játszottak a világbajnoki ezüstérmessel.
    "Alapos átgondolást igényelt a keret kijelölése, és még mindig vannak kisebb kérdőjelek, hiszen nem tudni, Hárai Balázs teljesen felépül-e. Nyilván azzal számolunk, hogy igen, ellenkező esetben változtatásra kényszerülünk. Ezzel együtt a Volvo Kupán velünk lesz majd Bedő Krisztián és Tóth Márton is" - indokolt a kapitány.
    A névsor elején Nagy Viktor után Bisztritsányi Dávid következik a kapuban.
    "Kizárólag az elmúlt két hét teljesítménye alapján döntöttem mellette, Lévai Marci marad ki a keretből. Dávid győzött meg inkább a teljesítményével" - mondta Benedek Tibor.
    A két bekk Gór-Nagy Miklós és Decker Ádám lesz, a centerek közül pedig Hárai Balázs mellett a válogatottba visszatérő Kis Gábor utazik Belgrádba. Nagy kérdés volt, hogy Salamon Ferenc, Manhercz Krisztián és Bátori Bence közül melyik kettő lesz a keret tagja, a kapitány végül Bátori és a 18 éves Manhercz mellett döntött.
    "Jó régóta edz már a felnőtt válogatottal, ismerem a képességeit, és megérett a helyzet arra, hogy ezt egy világversenyen is bizonyítsa. Megkapja a lehetőséget, hogy egy eddig ismeretlen atmoszférában, igazi téthelyzetben bizonyítson" - indokolta a döntést a kapitány.
    Benedek Tibor szerint a horvátországi edzőtáborban a negyedik mérkőzésre érte el a csapat azt az állapotot, amikorra már nagyon közelített a játéka ahhoz, amit látni szeretne.
    "Kevés idő van hátra az Eb kezdetéig, de bizakodó vagyok. Most az a legfontosabb, hogy a taktikánk, az eltervezett játékunk erre a 13 főre épüljön fel, lehetőleg minél gyorsabban alakuljon egységessé ez a csapat" - összegzett Benedek Tibor.  

    A magyar válogatott Eb-kerete:
    kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
    mezőnyjátékosok:
Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)
    
    A győri Volvo Kupa programja:
    január 3., vasárnap:
Szlovákia-Spanyolország 17.00
Magyarország-Olaszország 19.00
    január 4., hétfő:
Szlovákia-Olaszország 17.00
Magyarország-Spanyolország 19.00
    január 5., kedd:
Spanyolország-Olaszország 18.00
Magyarország-Szlovákia 20.00

    A válogatott Eb-menetrendje:
    január 11., hétfő:
Magyarország-Görögország 18.15
    január 13., szerda:
Magyarország-Oroszország 20.05
    január 15., péntek
Magyarország-Törökország 9.30

    Az Eb csoportjai:
A csoport: Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia
B csoport: Szerbia, Horvátország, Franciaország, Málta
C csoport: Olaszország, Románia, Németország, Grúzia
D csoport: MAGYARORSZÁG, Görögország, Oroszország, Törökország

Szerző

A dzsihadisták felfedezték a Nyugat Achilles-sarkát

Publikálás dátuma
2015.12.31. 07:23

The Guardian

Nem könnyű ellenállni a fenyegetéseknek és a hisztériának, ám a nyílt társadalom számára éppen a félelem jelenti a legnagyobb veszélyt, ami persze mindig is jelen van. Napjainkban leginkább a párizsi és más merényletek, illetve főként amiatt, ahogyan Franciaország reagált. A dzsihadisták felfedezték a nyugati társadalmak Achilles-sarkát, hogy az emberek félnek a haláltól. A szélsőségesek a maguk rettenetes módján ráerősítenek erre az érzésre, aminek az lesz a következménye, hogy sokan feladják az ésszerűséget eddig nyitott rendszerekben - nyilatkozta Soros György. Arra figyelmeztet, hogy nem szabad engedni a terroristáknak és a demagógoknak, mert ők azt akarják, hogy megijedjen a világ. A tettesek ugyanakkor azt szeretnék, hogy a riadalom felébressze és felerősítse a szunnyadó muzulmán-ellenes érzelmeket a fejlett világban, beleértve, hogy potenciális terroristának tekintsenek minden muszlimot, így létrejön a táptalaj a potenciális terroristák számára. Miként lehet semlegesíteni a dzsihadista veszélyt? Soros szerint az Iszlám állam napjai meg vannak számlálva Irakban és Szíriában, de közben nem szabad megfeledkezni arról, hogy meg kell erősíteni az elkötelezettséget a nyílt társadalom elvei iránt.

Szerző