Előfizetés

Halálra gázolt a vonat egy embert Székesfehérvárnál

Gázolás miatt egyes vonatok 15-25 perc késéssel közlekednek a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, valamint a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese hétfő reggel.

Urbán Attila azt írta, hogy Székesfehérvár és Szabadbattyán között gázolt egy embert halálra a vonat.  A helyszínelés idejére lezárták a két állomás között az egyik vágányt, a másikon pedig csökkentett sebességgel járhatnak a vonatok, ez okozza a késéseket.

Felborult egy sertésszállító, elszabadultak az állatok (fotók)

Publikálás dátuma
2016.01.04. 09:20
MTI Fotó: Donka Ferenc
Oldalára borult egy sertéseket szállító teherautó Lakiteleknél, a Tiszaalpárra vezető úton, Bács-Kiskun megyében - írta honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn kora reggel. 

A közlemény szerint az állatok egy része elszabadult. A műszaki mentést a kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók végzik.   Az érintett útszakaszon csak az egyik forgalmi sávban lehet közlekedni.

MTI Fotó: Donka Ferenc

MTI Fotó: Donka Ferenc

 

Gázolt a vonat Zalabéren

Zalabér-Batyk és Pókaszepetk között halálra gázolt egy férfit a Celldömölkről Zalaegerszegre közlekedő vonat vasárnap reggel.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a két személyvagonból álló vonat Zalabéren, a vasúti átjárónál gázolta halálra a férfit. A szerencsétlenül járt embert a zalaszentgróti tűzoltók a vonattól mintegy százötven méternyire találták meg. A vonaton öten utaztak, közülük senki sem sérült meg. A Mávinform közlése szerint a két állomás között a vonatok nem közlekedhetnek, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Tájékoztattak arról is, hogy Püspökladánynál műszaki hiba lassítja a vonatközlekedést. A Püspökladány-Karcag közötti vonalszakaszon nem működnek a fénysorompók, ezért a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon 20-30 perccel hosszabbodott meg a menetidő. A műszaki hiba elhárítása folyamatban van.