Előfizetés

Elhasználódtak a NAV fegyverei

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) korszerűsíti bevetési egységeinek fegyvereit - mondta a NAV sajtófőnöke.

Suller Attila alezredes úgy fogalmazott: a NAV új fegyveralkatrészek - ütőszegek, markolatok, a kiképzéshez használatos szemüvegek, hallásvédő eszközök - beszerzésére írt ki pályázatot, amely január 21-én zárul.

Kérdésre válaszolva kifejtette: a fegyverek elhasználódtak, ezért van szükség a modernizálásukra. Suller Attila hozzátette: a NAV fegyveres testület, az adóhatóság a rendőrökhöz hasonló oldalfegyverekkel rendelkezik, a bevetési egység pedig gépkarabéllyal és sörétes puskával is fel van szerelve.

Lemondatnák az ORÖ elnökét

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselőinek többsége rendkívüli közgyűlés haladéktalan összehívását kezdeményezi - közölte 27 önkormányzati képviselő nevében Berényi László, Gáspár Szilvia, Csóka János, Dancs Mihály és Balogh János hétfőn.

Közleményük szerint a szervezet működésében jelentős változásokat kell elindítani, ezért az általuk szükségesnek tartott rendkívüli közgyűlésen azonnali lemondásra szólítják majd fel Hegedüs Istvánt, az ORÖ elnökét "a tisztség betöltésére való alkalmatlansága okán", továbbá kezdeményezik Buri Edina hivatalvezető felmentését "a szakmai munka elmaradása miatt".

A 47 tagú ORÖ-közgyűlés tiltakozó képviselői úgy látják, a jelenlegi helyzet tarthatatlan, mert az elnök a pozícióját "zavarkeltésre, politikai támadásokra használja, ami nem használ a magyarországi cigányság megítélésének". "Az ORÖ jövőbeni működésének alapja csakis a roma közösség érdekeinek maradéktalan képviselete, a törvényesség tiszteletben tartása és a színvonalas szakmai munka lehet" - fogalmaztak.

Az MTI hétfőn kora este kereste az ORÖ-t, de nem kívántak reagálni az ügyben.

Ónos esőt hoz a kedd!

Publikálás dátuma
2016.01.04. 20:19
Fotó: Thinkstock
Kedden eleinte az északi és keleti tájakon havazhat még helyenként, nyugatabbra több helyen szakadozottabbá válik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Délután ismét megnövekszik a felhőzet nyugat, délnyugat felől és a Dunántúlon vegyes halmazállapotú csapadék hullhat, ónos esőre is számítani kell. Északnyugaton helyenként feltámad a szél. A hideg hajnalt követően délután +1, -4 fok várható - írja az Időkép. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Somogy és Zala megyében tartós, többórás ónos esőre kell készülni, ezért ezekre a megyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre. Baranya és Tolna megyére ugyancsak az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére a havazás miatt adtak ki figyelmeztetést. 

Szerdán ismét számíthatunk az ország több pontján is vegyes halmazállapotú csapadékra, helyenként ónos esőre is. Ugyanakkor napközben egyre többfelé fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet. 

Csütörtökön a déli tájakon ismét lehet vegyes halmazállapotú csapadék, az éjszakai, hajnali órákban ónos eső újra kialakulhat. Délután szinte mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, helyenként felélénkül a légmozgás.

Pénteken már többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, vegyes halmazállapotú csapadék az északi tájakon valószínű. A nyugatias szél többfelé felélénkül, felerősödik. A hőmérséklet délnyugaton 5-7 fokig is emelkedhet.