Botrány Czeizeléknél: százmilliót követel a szerető

Publikálás dátuma
2016.01.05. 12:11
Korábbi felvétel. FOTÓ: Népszava
Bejelentette, mennyi pénzre tart igényt Czeizel Endre vagyonából a genetikus volt szeretője - írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy a nő által követelt vagyoni elemek százmillió forintra rúgnak. A család azt állítja: a tudós legkisebbik gyermeke úgy fogant, hogy Czeizel spermáját jogtalanul használták fel, ami miatt közokirat-hamisítás gyanújával nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen.

– Felháborító, amit ez a nő művel. Endre már életében jócskán támogatta. Sajnos sok mindenkinek okozott fájdalmat azzal, hogy bevallotta az évek óta tartó kapcsolatát – mondta el a lap egyik forrása, hozzátéve: a volt szerető már azt is bejelentette, hogy százmillió forintot követel a a nemrég elhunyt tudós vagyonából.

A család néhány tagja felháborodott a nő újabb követelésén, és elhatározták: nem hagyják, hogy "kisemmizzék őket".

A tudós korábban könyvében írt arról, hogy két gyermeke született házasságon kívül egy fiatal joghallgatótól. A hagyatéki tárgyaláson aztán kiderült, hogy a legkisebbik fiú esetében a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges, beleegyező spermadonor-nyilatkozaton nem a genetikusprofesszor, hanem egy másik férfi adatai és aláírása szerepelnek. Ezután a rendőrség vizsgálatot indított. A szerető ügyvédje azt állította a lapnakügyfele nem követett el bűncselekményt.

Szerző