Előfizetés

Hihetetlen indokkal fosztották ki a sírokat

Tucatnyi sírról távolított el fém szobrokat egy csongrádi férfi, ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A temetőgondnok január 4-én jelentette be a főkapitányságon, hogy a csongrádi Kéttemető úton levő temetőből ismeretlen személy 10 sírhelyről lopott el 20-30 centiméter nagyságú alumínium Jézus szobrot. A nyomozás megállapította, hogy a cselekmény elkövetésével a helybeli T. Péter gyanúsítható megalapozottan. A 69 éves férfi kihallgatásán elmondta, hogy ő vitte el a szobrokat, azért, hogy otthonát feldíszíthesse velük.

A férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - írja a police.hu.

Hagyta meghalni saját édesanyját

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, mert az nem gondoskodott idős, beteg édesanyjáról.

A vádlott és 77 éves édesanyja egy házban laktak, éjszaka ugyanabban a szobában aludtak. Az idős asszony 2014. szeptemberében még önellátó volt, azonban erőnléte fokozatosan gyengült, míg 2015. február közepétől már nem tudott az ágyból felkelni. A vádlott mozgásképtelen édesanyjáról nem gondoskodott, orvost nem hívott hozzá, így a sértett 2015. márciusában elhalálozott, amely azonban az időben érkező szakszerű ellátás mellett elkerülhető lett volna. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta - írta a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Káosz Röszkén - Vádat emeltek 10 tüntető ellen

Tíz ember ellen emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a röszkei közúti határátkelőnél tavaly szeptemberben történt tömegzavargás ügyében - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Szanka Ferenc közölte, a kilenc szíriai és egy iraki állampolgárt határzár - tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett - tiltott átlépésének bűntettével vádolják. A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, szeptember 16-án több száz migráns gyülekezett a határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést feszegette, próbálta kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. A vádlottak egyike megafonnal a kezében különböző nyelveken beszédeket tartott, és megpróbálta irányítani a magyar rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő tömeget. A tömegzavargás résztvevői kidöntötték a határt védő kaput, amelyen keresztül - mások mellett - a vád alá helyezett tíz ember is jogosulatlanul magyar területre lépett. Őket a rendőrök kiemelték a tömegből, majd őrizetbe vették. A vádlottak közül a vádemeléskor heten előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben voltak - tudatta a csoportvezető ügyész.