Czeizel Endre özvegye: Ez halottgyalázás!

Publikálás dátuma
2016.01.06. 11:06
Korábbi felvétel. FOTÓ: Népszava
Megszólalt a férje hagyatéka körüli botrány kapcsán a tavaly augusztusban elhunyt orvos-genetikus, Czeizel Endre özvegye. A még mindig gyászban lévő Erzsébet a Borsnak azt nyilatkozta: ez már halottgyalázás.

Ahogy a Népszava is beszámolt róla, Czeizel Endre szeretője megjelent az orvos-genetikus hagyatéki tárgyalásán, és közös gyermekeikre hivatkozva százmillió forintot követelt a hagyatékból. A család azonban azt állította: a tudós legkisebbik gyermeke úgy fogant, hogy Czeizel spermáját jogtalanul használták fel, ami miatt közokirat-hamisítás gyanújával nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen.

Tegnap úgy nyilatkozott a Blikknek egy nevét eltitkoló forrás, hogy a tudós már életében is jócskán támogatta a szeretőt, és felháborító, amit "ez a nő művel".

A történtek felzaklatták Czeizel gyászoló özvegyét, ezért a Borsnak nyilatkozva megszólalt: csak kapkodom a fejemet, képtelen vagyok elhinni és felfogni, hogy mi történik körülöt­tünk – mondta Erzsébet, hozzátéve: – Mi világéletünkben tisztességes emberek voltunk, igyekeztünk méltósággal élni. A férjem halála óta pedig az a legfontosabb, hogy ezt a méltóságot meg is őrizzük. Pokolian nehéz dolgunk van – teszi hozzá Erzsébet, aki a sajtóból értesült arról, hogy férjének volt szeretője igényt tart a hagyaték egy részére.

– Ez már halottgyalázás. Mi még a gyász időszakát éljük... Elképesztő, hogy olyan helyzet alakult ki, amelyben arról kell beszélnünk, hogy abból, amit a férjem alkotott, megteremtett, abból a pénzből, amiért megdolgozott, kinek mennyi jár. Annak a helyében is szégyellem magam, aki ezért felelős. Én igazából szeretnék tudomást sem venni az egészről, de nem lehet. Rettenetes ezt látni, átélni – fakadt ki az özvegy.

Szerző