"A CSOK valójában csak a csókosoknak jár?"

Az MSZP üdvözöl minden olyan kormányzati intézkedést, amelyben a közpénzt nem Orbán Viktor stadionjaira és kisvasútjára, hanem a magyar emberekre költik. Ugyanakkor felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz úgy állította össze a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) feltételeit, hogy az nem érhető el azok számára, akiknek valóban szükségük lenne rá -írja közleményében az MSZP frakcióvezető-helyettese. 

Így a magyar fiatalok többségének továbbra is marad a reménytelenség és a kivándorlás, a CSOK 10 milliós támogatását illetve kedvezményes hitelét pedig úgy tűnik, csak a tehetős csókosok tudják majd igénybe venni. A Fidesz másodrendű állampolgárként kizárja a CSOK-ból azokat, akiknek álláskeresési támogatásból, szakképző iskolai tanulmányokból, vagy közmunkából származik a társadalombiztosítása. Számukra továbbra sincs sem bérlakás-program, sem kedvezmény, semmilyen támogatás, őket ismét cserbenhagyta a Fidesz.

Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes

Szerző
Témák
MSZP csók csókosok

Holokamu? - 800 ezres büntetés a kommentelésért

Holokauszttagadás miatt nyolcszázezer forint pénzbüntetésre ítélt egy dömösi férfit az esztergomi járásbíróság. Az ítélet jogerős - tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője.

Szabó Ferenc elmondta: a vádlott egy közösségi oldalon írt hozzászólásában a "holokamu" kifejezést használta, ezzel megvalósította a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadását. A férfi a nyomozás során elismerte, hogy ő írta bejegyzést. Később egy bocsánatkérő levélben azt állította, hogy hirtelen felindulásból kommentelt. Az ítélet értelmében ha nem fizeti ki határidőre a 800 ezer forintos pénzbüntetést, akkor azt a bíróság 400 nap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre változtatja.

A férfit a Tett és Védelem Alapítvány jelentette fel, miután 2015 augusztusában Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának Hogyan beszéljünk a holokausztról? című cikkéhez antiszemita, holokauszttagadó megjegyzést írt.

Szerző

Cameron Budapesten - "Orbán álljon ki a magyarok érdekeiért!"

Az LMP arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy álljon ki a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekei mellett a David Cameron brit miniszterelnökkel való szerdai budapesti tárgyaláson.

Gál József, a párt szóvivője hangsúlyozta: a tervek szerint Nagy-Britannia megvonja az országban dolgozó külföldiek szociális juttatásait. Bár tudják, hogy Orbán Viktort nem érdeklik a külföldre menekült magyarok, azt kérik a miniszterelnöktől, érje el Cameronnál, hogy a britek ne vonják meg a szociális juttatásokat. Ha már elüldözték a magyarokat innen, legalább ott ne rúgjanak beléjük - fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: a Fidesz semmit nem tesz azért, hogy megállítsa a kivándorlást, amely miatt egyre több a "diplomás mosogató" Nagy-Britanniában.

Szerző