Intercity vesztegel a Nyugatinál - 40 perces késések a MÁV-nál

Harminc-negyven percet késnek a vonatok csütörtök délután a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, a Budapest-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre azt írta: a késések oka, hogy megsérült az áramszedője egy InterCity vonat mozdonyának a budapesti Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között. A szerelvény jelenleg a nyílt pályán vesztegel, és javítják azt, ezért a két állomás között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A meghibásodás miatt a Nyugati pályaudvarról a Debrecen-Nyíregyháza-Szerencs-Miskolc útirányon át a Keleti pályaudvarra közlekedő "kör" InterCity is jelentős késéssel közlekedik majd.

Szerző

Együtt: Orbán korrupt és populista

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a brit miniszterelnökkel folytatandó csütörtöki tárgyalásán ne veszélyeztesse a magyarok szabad külföldi munkavállalását.

Hajdu Nóra, az ellenzéki párt elnökségi tagja csütörtökön tartott sajtótájékoztatóját követően kijelentette, a "szabad piac és a liberalizmus őshazájából" érkező David Cameron nem lehet szövetségese az "illiberalizmust elterjeszteni kívánó, korrupt és populista" magyar kormányfőnek. Hangsúlyozta továbbá, hogy a szabad munkavállalás az európai unió egyik legfontosabb értéke, amit semmilyen módon nem szabad veszélyeztetnie a magyar kormánynak. Hajdu Nóra szerint ezzel azért is tartozik a kabinet a külföldön munkát vállalóknak, mert politikájával nem tudta segíteni a szülőföldön történő boldogulást.

Szerző

Vadkender nőtt Érden (fotók)

Publikálás dátuma
2016.01.07. 15:00
FOTÓK: police.hu
Százötvenhét tő vadkendert, ezer grammnál több növényi anyagmaradványt, valamint drogtermesztéshez szükséges eszközöket találtak a nyomozók egy érdi garázsban, a rejtekhelyre egy ágy alól lehetett lemenni - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője csütörtökön. A képre kattintva további képeket láthat!

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a rendőrök szerda reggel azért mentek ki az érdi helyszínre, mert információjuk volt arról, hogy kábítószert termesztenek a házban. A lakás egyik szobájában az ágy alatt padlóba vágott lejárót találtak, amely a garázsba vezetett. A garázs eredeti ajtaját a házban lakó 27 éves K. Tamás befalazta. A helyiségben a nyomozók kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket és berendezéseket, 157 tő vadkendert, valamint becsomagolva több mint 1000 gramm növényi anyagmaradványt találtak.


Az igazságügyi szakértő előzetes véleménye szerint a fellelt növény és növényi maradvány kábítószernek minősül, de hogy mennyi az értéke, azt csak alaposabb elemzés után lehet majd megmondani - magyarázta a szóvivő. Az érdi férfit kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

Szerző
Témák
vadkender