Előfizetés

Nézegessen mosolygó Cameront és Ádert (fotó)

Publikálás dátuma
2016.01.07. 19:21

Áder János államfő  fogadja a Budapestre egynapos, hivatalos látogatásra érkező David Cameron brit miniszterelnököt a Sándor-palotában 2016. január 7-én. A brit kormányfő a nap folyamán megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel - adja hírül az MTI, mellékelve Illyés Tibor fotóját. Ám az avatott szem ennél többet is láthat a felvételen. 

Mint ismeretes, a szavakon túli, vagy -kívüli kommunikációnak van két izgalmas területe, ez pedig az un. metakommunikáció, illetve a testbeszéd, mindkettő gyakran sokkal sokatmondóbb - miután nehezebben kontrollálható - mint a szavak segítségével történő közlés.

A metakommunikáció kifejezi a  résztvevők viszonyát (hangulatát), és jellemzően az alá-fölé rendelt viszonyok tekintetében is árulkodó lehet.  A testbeszéd az ember érzelmi állapotának külső leképződése egy olyan gesztuson vagy mozdulaton keresztül, amely akár tudat alatt is rávilágít az adott személy aktuális érzelmeire. 

A fotón már felületes szemléletre is kitűnik, hogy miközben David Cameron brit miniszterelnök - tán az angolos visszafogottság jegyében  - tartózkodóan alig éppen húzza mosolyra a száját, a jellemzően inkább savanyú arcot vágó Áder János köztársasági elnök, amennyire csak tőle telik, szívélyesen mosolyog. A "dőlésszög" (egymás felé)  tekintetében nem látni lényeges különbséget.

Az esetleges izgalmas következtetéseket az olvasóra bízzuk, segítségül még egy MTI fotó: 

Ifjú KDNP-sek cáfolata a szingliadóról

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, a KDNP ifjúsági szervezete beszélgetést hirdetett arról, mit kellene tennie az államnak a népességfogyással szemben - írta a Kettős mérce. Az IKSZ később az MTI-n keresztül közölte: téves az információ IKSZ semmiféle ilyet nem tervez, nem tárgyal és a nem is támogat.    

Az IKSZ a kormány adócsökkentési politikáját támogatja, amely a fiatalokat és a családokat segíti - tette hozzá az elnök, azzal együtt, hogy az ezzel ellentétes tartalmat közlő sajtóorgánumokkal szemben jogi úton fognak fellépni. Több internetes oldalon is az volt olvasható, hogy a KDNP ifjúsági tagozata egy vitaest keretében tárgyalná a 30 év felettiek körében bevezethető szingliadót.

LMP: a kormány álljon ki a magyarok érdekeiért!

 Az LMP szerint a kormánynak olyan feltételeket kellene teremtenie, hogy a Nagy-Britanniában élő 55 ezer magyart visszahozza Magyarországra, ha pedig ez nem tudja elérni, akkor álljon ki az ott élő magyarok érdekeiért.

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője közölte, pártja szerint is módosítani kell az Európai Unióról szóló szerződést. Kifejtette: olyan EU-t kell teremteni, ahol senki sem kényszerül arra, hogy elköltözzön saját országából ahhoz, hogy meg tudjon élni, és emellett tisztességes munkáért tisztességes bért kap. A szóvivő értékelése szerint ahhoz képest, hogy 55 ezer, egy nagyvárosnyi magyar dolgozik Nagy-Britanniában, a magyar kormány semmit nem tesz azért, hogy őket visszahozza. Sőt Orbán Viktor a mai közös sajtótájékoztatón a brit miniszterelnök mellett állva nagyon megdicsérte őket, hogy milyen jó munkavállalók - mondta. Az LMP szerint Magyarországon sokkal nagyobb szükség lenne ezekre az emberekre, mint Londonban. Gál József közölte, felszólítják a kormányt, hogy változtasson gazdaságpolitikáján, és próbálja meg ezt az 55 ezer magyart hazahozni. Elmondta azt is, nincs illúziójuk, ez nem fog sikerül, ezért azt követelik, hogy Orbán Viktor álljon ki azért, hogy ne szüntessék meg az ott élő magyarok szociális ellátását.