Hatalmas hibák az NFL-ben

Publikálás dátuma
2016.01.12. 06:54
Illusztráció/Getty Images
Úgy tartja a mondás Minnesotában, hogy a Vikings-drukkerek addig isznak, amíg el nem feledkeznek az 1999-es Nemzeti főcsoport (NFC) döntőjének borzalmas végkimeneteléről, amikor Gary Anderson elhibázta a bajnoki címet érő mezőnygól-kísérletét az Atlanta Falcons ellen.

A történelem azonban megismételte önmagát az észak-amerikai profi amerikai futball-liga (NFL) rájátszásának első körében. Bár a tavalyi döntős Seattle Seahawks nem szerepelt fényesen minden idők harmadik "legfagyosabb" (-21 Celsius-fok) találkozóján, a negyedik játékrészben mutatott remek játékával sikerült megfordítania a mérkőzést 10-9-re. Pedig a hazaiaknak még ezután is lett volna lehetőségük a győzelemre, ám a hazai Vikings az irányító, Teddy Bridgewater nagy helyzetben hibázott. „Még mindig nem fogom fel. Ez egy egyszerű lövés volt, be kellett volna rúgnia" – bosszankodott a Minnesota vezetőedzője, Mike Zimmer. A két évvel ezelőtti győztes Seattle így készülhet a főcsoport-elődöntők legnagyobb rangadójára, a ligaelső Carolina Panthers elleni összecsapásra.

A Wild Card-hétvége, azaz az NFL rájátszása első fordulójának a legnagyobb hibája mégsem Minnesotában, hanem Cincinnattiben esett meg a Pittsburgh Steelers ellen. Úgy tűnt ugyanis, hogy a Bengals simán hozza a meccset, hiszen másodpercekkel a vége előtt 16-15-re vezetett a pittsburghiek ellen. Csakhogy Vontaze Burfict feleslegesen szabálytalankodott, így a vendégek büntetőrúgáshoz jutottak, s ezzel meg is fordították a mérkőzést. A másik két összecsapáson a Green Bay Packers győzni tudott a Washington Redskins ellen, a Kansas City Chiefs pedig idegenben nullázta le a Houston Texans csapatát.

NFL, főcsoport-elődöntők párosításai

Amerikai főcsoport (AFC):

New England Patriots – Kansas City Chiefs

Denver Broncos – Pittsburgh Steelers

Nemzeti főcsoport (NFC):

Carolina Panthers – Seattle Seahawks

Arizona Cardinals – Green Bay Packers

Szerző
Témák
NFL

Törölnék a britek az atlétikai csúcsokat

A Brit Atlétikai-szövetség (UKA) a sportág megújulása és hitelességének visszaszerzése érdekében tizennégy pontos javaslatcsomagot állított össze, amely többek között a jelenlegi világcsúcsok törlését is tartalmazza. "Nagyobb nyilvánosság, keményebb büntetések, hosszabb eltiltások, és a rekordok eltörlése egy új korszak érdekében, ezekre van szükség" – nyilatkozta Ed Warner, a brit atlétika első embere.

A brit javaslatok között szerepel, hogy a doppingesetek minimális büntetését nyolc évre kell növelni, illetve, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) minden doppingellenőrzést nyilvános rendszerben vezessen. A britek szerint kriminalizálni kell a tiltott szerek beszerzését, szállítását, s azokat a tiszta versenyzőket, akik doppingoló riválisok miatt estek el pénzdíjaktól, kompenzálni kell. A brit szövetség feltehetően azért is akar nagy lépéseket tenni a tiszta sportág megteremtéséért, mert London rendezi a 2017-es atlétikai világbajnokságot. Tavaly bebizonyosodott, hogy Oroszországban központilag irányított doppingolás folyt az atlétáknál, majd kiderült: a nemzetközi szövetség (IAAF) közvetlen vezetői is érintettek voltak abban, hogy az orosz esetek ne kerüljenek nyilvánosságra.

Szerző

Ötmillió euró a debreceni focistáért?

Döbbenetes információval állt elő a nemzetközi futballban igencsak jól tájékozott Alfredo Pedullá. Csak emlékeztetőül, az olasz újságíró volt, aki nemrég 99 százalékra jósolta, hogy a DVSC futballcsapatának ifjú tehetsége, Balogh Norbert a Palermo játékosa lesz. Ma már pontosan tudjuk, hogy a 19 esztendős csatár most is Olaszországban tartózkodik, ahol az orvosi vizsgálatok és a különféle tesztek után bármikor bejelenthetik az igazolását.

 A Rangadó.hu beszámolója szerint Pedullá most újabb részletekkel szolgált, s azt írta, a különféle bónuszokkal együtt ötmillió eurót fizethet a Serie A-ben jelenleg a 16. helyen álló együttes a magyar támadóért. A DVSC múlt szombaton hozta nyilvánosságra, hogy az itáliai klub elnöke, Maurizio Zamparini hivatalos ajánlatot tett Balogh játékjogának megvásárlásával kapcsolatban. „A két klub között folynak a tárgyalások. Klubunk annyit kíván nyilvánosságra hozni, hogy az elmúlt években a magyar labdarúgók játékjogával kapcsolatban lebonyolított transzferek közül valószínűleg a legnagyobb értékű valósul meg, amennyiben megegyezés születik” – jelent meg a Loki honlapján. Több magyar lap 1,5 millió eurót írt, ám, ha hinni lehet az olasz értesülésnek, sokkal többről van szó. Alfredo Pedullá azt állítja, egy Premier League-ben szereplő együttes hárommillióval ráígért a palermói ajánlatra, ám az olaszok mindenképpen meg akarják szerezni az 1996-os születésű futballistát, ezért kínálnak 1,6 milliárd forintnyi összeget…

Szerző