Előfizetés

Amit az állami média elhallgat - Hetvenöten fagytak meg január 10-ig

Publikálás dátuma
2016.01.12. 10:18
Illusztráció/Thinkstock
Két hét alatt csaknem megduplázódott, negyvenről 75-re emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma. Az óév utolsó napjai óta január 10-ig 35-en fagytak meg, húszan közülük fűtetlen otthonukban hűltek ki – tudatta a Magyar Szociális Fórum kedden.

A 35 áldozat közül heten nők voltak, a legfiatalabb 45, a legidősebb pedig 80 éves volt. A 75 áldozat közül 38-an fűtetlen otthonukban fagytak meg, 30-an közterületen, a szabad ég alatt, heten pedig kórházba szállításuk közben, illetve odaérkezésük után, mert már nem tudtak segíteni rajtuk. (A kórházba szállítottakra vonatkozó adat az óév végéig történt veszteségre vonatkozik.)

A Magyar Szociális Fórum szerint a tömeges életvesztés hátterében a megélhetéshez szükséges anyagi feltételek hiánya áll. A Szociális Fórum tapasztalata szerint szaporodott azoknak a kisgyermekes népes családoknak a száma is, amelyek vészhelyzetbe kerültek, mert nincs mivel tüzelniük. A társadalmi mozgalom arra kérte a kormányt, hogy tekintettel a kialakult helyzetre, haladéktalanul mozgósítson minden állami szervet az élet védelmében, a további pusztulás megakadályozásáért. Az MSZF emlékeztetett az Alaptörvényre, mely szerint „Valljuk, hogy az emberi lét alapja a méltóság”.

lásd még: Ujhelyi: a kormány azonnal csökkentse a tűzifa árát!

Rejtélyes módon eltűnt egy szocialista politikus

Újpalotán gyalog, pénztárca és mobiltelefon nélkül indult a boltba január 5-én Sápi Attila zuglói szocialista képviselő, akit azóta nem találnak. Az Eltűnt emberekért Facebook csoportban a Blikk vette észre a 43 éves férfi fotóját. 

A 165-170 cm magas, sötét hajú, zöld szemű, közepes testalkatú férfi, fekete melegítőben, zöld kabátban és sportcipőben távozott otthonából január 5-én este. A rendőrség nyomoz az ügyben, arra kérik a lakosságot, hogy jelentse, aki látta Sápi Attilát.

Információink szerint a rendőrök tegnap bent jártak a zuglói önkormányzatnál, ahol érdeklődtek a férfi hollétéről. Szabó Rebeka alpolgármester a Népszavának elmondta, hogy sajnos nem tudtak segíteni a nyomozóknak, nincs információjuk a szocialista képviselő tartózkodási helyéről. Nagyon aggódnak, de bíznak abban, hogy nem történt baj, és a politikus hamarosan, épségben előkerül- tette hozzá.

Sápi Attila fotója itt megtekinthető.

Konzervatívok tízparancsolata

Írta: Semjén Zsolt, Lektorálta: Orbán Viktor, Kövér László, Bayer Zsolt, "Ákos"

– Imádd a nemzet atyját, Orbán Viktort, Magyarország örökös miniszterelnökét!
– Kinyilatkoztatásait gondolkodás nélkül fogadd el, és cselekedj útmutatása szerint!
– Nőrokonaidat száműzd a konyhába, majd a szülőszobába!
– Tiltsd meg nekik a karrierépítést, az önmegvalósítást, az önálló gondolkodást!
– Gyermekeidet a Nemzeti Együttműködési Rendszer ( NER ) előírásai szerint neveld bölcsődés koruktól kezdve!
– Lopj ma el mindent, mert holnap már más lophatja el!
– Mondj bármekkora marhaságot (pl. meg lehet élni 47 000 forintból ), a nemzet atyja nem hagy az országút szélén!
– Keresztény mivoltodnak megfelelően szeresd felebarátaidat (kivéve: bevándorlók, hajléktalanok, szegények, rokkantak, kisebbségek, zsidók, homokszexszuálisok, multik, EU, USA, Izrael, és a velünk nem egyetértők !
– Gondolj mindig hazánk demográfiai állapotára, a titkárnődtől született gyerekedet ne hagyd sorsára, vidd haza a feleségedhez!
– Nem utolsó sorban hallgasd Ákos zenéjét, és olvasd Bayer Zs. cikkeit!
Azért írtam kollektívan a konzervatívokról, mert nem hallottam eddig elementáris erejű felháborodást a konzervatív nők részéről azóta, amióta Kövér László és Ákos bornírt véleménye napvilágot látott. Ők is egyetértenek ezzel az ostobasággal? Természetesen ez költői kérdés volt.