Kiadta a TEK Rohácot - Halott maffiózót találtak

Publikálás dátuma
2016.01.14 18:29
Fotó: Népszava
Bebizonyosodott, hogy amint azt a Népszava már csaknem 18 évvel korábban tényként közölte: meggyilkolták az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet egyik feltételezett tettesét. A közelmúltban ugyanis megtalálták a gyanúsított szlovák bűnöző, Jozef Hamala holttestét, aki a rendőrség feltételezése szerint Jozef Rohác bűntársaként részt vett az Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó – a Népszava tulajdonosa - megölése végrehajtásában, adta hírül szerdán a szlovák Televízne noviny, kereskedelmi adóra hivatkozva a pestisracok.hu.

A férfit fejbe lőtték, a gyilkossággal pedig Rohácot gyanúsítják, akit a magyar hatóságok szerdán átadtak Szlovákiának. (A holttest megtalálása bejelentésének időzítése aligha független a fogoly kiadásától.) Megírtuk: Hamalával egy telefonfülkében végezhettek a Felvidéken ismeretlen elkövetők, még 1998 nyarán.

 Az Aranykéz utcai robbantás Fotó: Népszava

 Az Aranykéz utcai robbantás Fotó: Népszava

Jozef Rohác és társa ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt két éve emeltek vádat Budapesten - így a Fenyő-gyilkosság kapcsán is. Az ügyészségi közlemény szerint a gyilkosság felbujtója ismeretlen maradt.

Egyelőre nem tudni, hogy a magyar büntetőeljárást mennyiben befolyásolja Rohac átadása Szlovákiának. A férfit ugyanis épp a szlovák fél 2011-ben adta át Magyarországnak az ellene indított büntetőeljárások lefolytatása céljából.

Szerző

Hét körözés volt érvényben az 50 éves nő ellen

Publikálás dátuma
2019.02.23 13:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A budapesti nyomozók elfogták azt a középkorú nőt, aki ellen lopás, kifosztás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetés miatt több hatóság is körözést bocsátott ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. február 22-én 14 óra 50 perckor igazoltatták egy autó utasát Budapest XX. kerületében. Az igazoltatás során a nő nem a valódi adatait adta meg, ezért előállították a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára - közölte a police.hu.   A nyomozók megállapították, hogy az 50 éves budapesti L. Rózsát több budapesti rendőrkapitányság, a Fővárosi Törvényszék és a Pesti Központi Kerületi Bíróság is több bűncselekmény miatt körözte. A nyomozók a nőt előállítását követően átszállították a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltését nem kezdte meg. ​  

Villamosmegállóban landolt egy autós a Nagykörúton (fotó)

Publikálás dátuma
2019.02.23 11:38

Fotó: BKK / Facebook
Baleset történt a budapesti Nagykörúton a Király utcánál, közölte közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési központ szombat reggel. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz közlekedett az Oktogon M és a Blaha Lujza tér M között.
A balesetről részleteket ugyan nem tettek közzé, de egy képet igen. Ezen az látszik, hogy egy autós valahogy a villamosmegállóba hajtott, és ott félig az utasoknak szánt részen, félig a sínen megállt.
Frissítve: 2019.02.23 12:04