Kiadta a TEK Rohácot - Halott maffiózót találtak

Publikálás dátuma
2016.01.14 18:29
Fotó: Népszava
Bebizonyosodott, hogy amint azt a Népszava már csaknem 18 évvel korábban tényként közölte: meggyilkolták az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet egyik feltételezett tettesét. A közelmúltban ugyanis megtalálták a gyanúsított szlovák bűnöző, Jozef Hamala holttestét, aki a rendőrség feltételezése szerint Jozef Rohác bűntársaként részt vett az Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó – a Népszava tulajdonosa - megölése végrehajtásában, adta hírül szerdán a szlovák Televízne noviny, kereskedelmi adóra hivatkozva a pestisracok.hu.

A férfit fejbe lőtték, a gyilkossággal pedig Rohácot gyanúsítják, akit a magyar hatóságok szerdán átadtak Szlovákiának. (A holttest megtalálása bejelentésének időzítése aligha független a fogoly kiadásától.) Megírtuk: Hamalával egy telefonfülkében végezhettek a Felvidéken ismeretlen elkövetők, még 1998 nyarán.

 Az Aranykéz utcai robbantás Fotó: Népszava

 Az Aranykéz utcai robbantás Fotó: Népszava

Jozef Rohác és társa ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt két éve emeltek vádat Budapesten - így a Fenyő-gyilkosság kapcsán is. Az ügyészségi közlemény szerint a gyilkosság felbujtója ismeretlen maradt.

Egyelőre nem tudni, hogy a magyar büntetőeljárást mennyiben befolyásolja Rohac átadása Szlovákiának. A férfit ugyanis épp a szlovák fél 2011-ben adta át Magyarországnak az ellene indított büntetőeljárások lefolytatása céljából.

Szerző

Kútba esett embert mentettek Megyaszón

Publikálás dátuma
2019.04.18 14:27
Tűzoltó a kútban egy korábbi mentésnél
Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság
A sérült a családi ház udvarán lévő kútba zuhant bele.
Kútba esett egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón csütörtökön, sikerült megmenteni az életét - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A tájékoztatás szerint egy családi ház udvarán lévő kútba esett bele az ember. A szerencsi hivatásos tűzoltóknak sikerült mentőkötelek segítségével kiemelni őt a körülbelül tizenöt méteres mélységből. Átadták őt a mentőknek.

Baleset miatt lezárták a Budaörsi út egy szakaszát

Publikálás dátuma
2019.04.18 13:04

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A karambolban ketten megsérültek
 Teljes szélességében lezárták a XI. kerületi Budaörsi út egy szakaszát csütörtök kora délután, mert két autó karambolozott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján. A közleményben azt írták, hogy a balesetben ketten megsérültek. A forgalmat az Egér útra és a Kőérberki útra tereli.
Szerző
Témák
baleset