Andrassew Ivánra emlékeztek a Spinozában

Publikálás dátuma
2016.01.14 20:54
A képen (balról jobbra) Babarczy Eszter, Megyesi Gusztáv, Tamás Ervin és Iványi Gábor. FOTÓK: Molnár Ádám/Népszava
Fotó: /
Halálának első évfordulóján Andrassew Iván szellemét idézték fel a Spinoza Házban. A Népszava örökös publicisztikai rovatvezetőjére, író-újságíróra, költőre, polgárjogi aktivistára családja, barátai és munkatársai emlékeztek a csütörtöki esten, ahol nemcsak tiszteletüket rótták le az Ivánhoz közel állók, de a kollégái és barátai által alapított Andrassew-társaság átadta a Ki volt Andrassew Iván? életműpályázat győzteseinek járó díjakat is.  A képre kattintva galéria nyílik!

Az elismerésben Garay Annamária és Reisinger Dávid (film), másodikként Biró Marianna, harmadikként Elmer István (írásos pályamű) részesült. A díjátadó után vezető publicisták vitáztak a műfaj lehetőségeiről, jövőjéről, valamint arról az író-emberről, aki a civil éthoszt hirdette és a társadalmi felháborodás jogán írta publicisztikáit, de sohasem volt gyűlölködő. A beszélgetésen részt vett Iványi Gábor lelkész, Megyesi Gusztáv és Babarczy Eszter és Tamás Ervin.

Szerző
2016.01.14 20:54

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07