Előfizetés

Frontálisan ütközött egy kamion a román határnál

Egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze frontálisan csütörtök este Biharkeresztes közelében a 42-es főúton, öt kilométerre a román határtól - közölte a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese

Demeter Erika elmondta, az eddig tisztázatlan körülmények között történt baleset következtében a személygépkocsi vezetőjét a mentők lábsérüléssel kórházba szállították. A helyszínelés és mentés idejére a rendőrség az utat teljes szélességében lezárta, a forgalmat Biharkeresztes belterületére irányítják. 

Gázolt a vonat - 80 perces késések is lehetnek a MÁV-nál

Gázolás miatt hatvan-nyolcvan percet késnek a vonatok a Kőbánya-Kispest-Kunszentmiklós-Tass vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök este.

 Urbán Attila közleménye szerint este kilenc óra után néhány perccel Taksony és Délegyháza között gázolt el a vonat egy ismeretlen embert, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Kiadta a TEK Rohácot - Halott maffiózót találtak

Publikálás dátuma
2016.01.14. 18:29
Fotó: Népszava
Bebizonyosodott, hogy amint azt a Népszava már csaknem 18 évvel korábban tényként közölte: meggyilkolták az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet egyik feltételezett tettesét. A közelmúltban ugyanis megtalálták a gyanúsított szlovák bűnöző, Jozef Hamala holttestét, aki a rendőrség feltételezése szerint Jozef Rohác bűntársaként részt vett az Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó – a Népszava tulajdonosa - megölése végrehajtásában, adta hírül szerdán a szlovák Televízne noviny, kereskedelmi adóra hivatkozva a pestisracok.hu.

A férfit fejbe lőtték, a gyilkossággal pedig Rohácot gyanúsítják, akit a magyar hatóságok szerdán átadtak Szlovákiának. (A holttest megtalálása bejelentésének időzítése aligha független a fogoly kiadásától.) Megírtuk: Hamalával egy telefonfülkében végezhettek a Felvidéken ismeretlen elkövetők, még 1998 nyarán.

 Az Aranykéz utcai robbantás Fotó: Népszava

 Az Aranykéz utcai robbantás Fotó: Népszava

Jozef Rohác és társa ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt két éve emeltek vádat Budapesten - így a Fenyő-gyilkosság kapcsán is. Az ügyészségi közlemény szerint a gyilkosság felbujtója ismeretlen maradt.

Egyelőre nem tudni, hogy a magyar büntetőeljárást mennyiben befolyásolja Rohac átadása Szlovákiának. A férfit ugyanis épp a szlovák fél 2011-ben adta át Magyarországnak az ellene indított büntetőeljárások lefolytatása céljából.