Segélyre szorul a gyermeke születését váró színész

Publikálás dátuma
2016.01.15. 08:51
Forrás: Damu Roland/Facebook
Damu Rolandnak egyik pillanatról a másikra nem maradt bevételi forrása, ami a börtönből szabadulva sem változott: botrányos múltja miatt nem kapkodnak utána a rendezők. A család vi­szont bővül, felesége, Edina hamarosan kisbabának ad életet. A családfő ezért a Színházi Dolgozók Szakszervezetétől kért segítséget, egészen pontosan segélyt – tudta meg a Bors.

Damu az ATV-n, A nő háromszor című műsorban beszélt arról, hogy a börtön előtt miért nem voltak színész barátai. Amikor például úgymond a szakmám csúcsán voltam (…), a kollégák nagy része féltékeny volt és irigy. De akik a barátaim maradtak, (...) köztük na­gyon jelentős színészek,  ahogy viszonyulnak hozzám, amennyi támogatást és segítséget kaptam, azt hiszem, példaértékű. Nem nagyon találkoztam olyan kollégával, aki a szemembe azt mondta, hogy pfuj. Olyannal sem, aki úgy elhúzta volna az arcát – mondta a műsorban.

A Bors megkereste  azokat a barátokat, akiket Damu a műsorban név szerint említett, ám egyikük sem vállalta a nyilatkozatot. A lap egyik informátora szerint valójában nem barátságról, inkább sajnálatról van szó. Damu ugyanis kérvényt adott be a színészszakszervezethez, amelyben segélyt kért, és kapott is – valószínűleg ezen felbuzdulva nevezi barátainak a döntőbizottság tagjait. A szervezet kérvények alapján segít olyan színészeken, akiknek meghal egy hozzátartozójuk, gyerekük születik, vagy betegség miatt hosszú hónapokra kiesnek a munkából. De munkaszerzésben nem tudnak segíteni, a segély csak átmeneti megoldás - írja a lap.

Szerző

Nem igazolhat a Real és az Atlético

Publikálás dátuma
2016.01.15. 06:56
Florentino Pérez FOTÓ: EUROPRESS/ GETTY/IMAGES GONZALO/ARROYO MORENO
Súlyos döntést hozott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága a Real Madrid és az Atlético Madrid fiatal játékosainak átigazolási ügyében. A Real esetében a 2005 és 2014 közötti időszakot, az Atléticónál pedig a 2007 és 2014 közti periódust vették figyelembe a döntéshozók. A spanyol főváros két elitcsapata több esetben is igen magas összegért igazolt külföldről utánpótláskorú futballistákat, ezért a FIFA kizárta őket a következő két transzfer-szezonból. 

A szerződéskötési tiltás mellett a matracosok 900 ezer, a királyiak pedig 350 ezer svájci frankot kénytelenek átutalni a szövetség bankszámlájára, emellett kilencven napot kaptak a kialakult helyzet tisztázására. A FIFA indoklása szerint a Real és az Atlético több ponton is súlyosan megszegte az átigazolási szabályzatot, a döntés meghozataláról hivatalosan is értesítették a feleket.

A két együttes vásárolhat játékosokat a 2016. nyári, és a 2017. téli átigazolási időszakban, azonban ezen futballisták a 2017/18-as szezon kezdetéig nem léphetnek pályára a megbüntetett klubok színeiben, ahogyan történt az a 2014-ben szankcionált FC Barcelonával Arda Turan és Aleix Vidal esetében. A madridiak azonban a jelenleg is zajló, február elsejével záruló transzfer-időszakban bárkivel megerősíthetik a keretüket. A katalán illetőségű El Mundo Deportivo szerint a szerdán menesztett egykori FIFA-főtitkár, Jérome Valcke lobbizott a két csapat mellett, hogy tettükért ne kapjanak büntetést.

Szerző
Frissítve: 2016.01.14. 20:58

Arséne Wenger megóvta Jürgen Kloppot

Publikálás dátuma
2016.01.15. 06:54
Wenger (jobbra) nyugtatta Kloppot FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/ALEX LIVESEY
Hihetetlen drámai mérkőzésen, egy hosszabbításban esett góllal mentett pontot saját közönsége előtt a Liverpool labdarúgócsapata az Arsenal elleni bajnoki összecsapáson, mely 3-3-mal zárult. A mérkőzés végén vehemensen örült a vörösök német mestere, Jürgen Klopp az egyenlítő találatnál, amely alatt Arséne Wenger igyekezett nyugtatni a trénert. 

„Mondtam neki, hogy nyugodjon meg, mert még a végén felküldik a lelátóra” – mondta a francia menedzser a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, majd rátért a meccsen látottakra. – „Az eredmény kiábrándító a számunkra, ám a pályán mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok. A játékosaim megmutatták, hogy fejben igen erősek, hiszen hátrányból is tudtunk fordítani, de amiatt már nem vagyok elégedett, hogy nem növeltük meg az előnyünket, hiszen volt rá lehetőségünk.”

Jürgen Klopp is csupán részben lehetett elégedett csapatával, de már a szombati, Manchester United elleni rangadóra koncentrál. „A mérkőzés remekül kezdődött, persze nem tökéletesen. Tudtuk, hogyan kell játszani, szerintem jobbak is voltunk. A második félidőben pedig csak egyszer nem figyeltünk oda, egyből gólt kaptunk. Mindig a játékra kell koncentrálnunk” – vélekedett a vörösök mestere, aki egy dologgal kifejezetten elégedetlen volt.

– „A csapatnak még sokat kell gyakorolnia a rögzített helyzeteknél való játékot.” A Liverpoolnál a hét legnagyobb vesztese mindenképpen a magyar kapus, Bogdán Ádám volt. Bár Simon Mignolet bakizott az ágyúsok ellen, Jürgen Klopp továbbra is bízik a belga játékosban, de magyar poszttársának távoznia kell, miután a vörösök visszarendelték Danny Wardot az Aberdeentől, Bogdán pedig a kispadra sem ülhetett le a mérkőzés során. A Liverpool vezetői a Football Inside nevű oldal munkatársainak megerősítették, hogy a továbbiakban nem szeretnék szerepeltetni a három hét alatt kétszer is hatalmasat hibázó honfitársunkat, emiatt akár már a tél folyamán, de legkésőbb nyáron el szeretnék adni.

Premier League, 21. forduló, szerdai eredmények. Chelsea-West Bromwich 2-2, Manchester City-Everton 0-0, Southampton-Watford 2-0, Stoke City-Norwich 3-1, Swansea-Sunderland 2-4, Liverpool-Arsenal 3-3, Tottenham-Leicester City 0-1.

Az élcsoport: 1. Arsenal 43 pont (37-21), 2. Leicester City 43 (38-25) 3. Manchester City 40.

Szerző
Frissítve: 2016.01.14. 20:51