Eltemették Szekér Gyulát

Publikálás dátuma
2016.01.15. 13:47
MTI Fotó: Kovács Tamás
A 90 éves korában, december 17-én elhunyt Szekér Gyulát, a Minisztertanács volt elnökhelyettesét Budapesten, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben helyezték végső nyugalomra.

Szekér Gyula 1925-ben született Szombathelyen.
1953-ban lett a kémiai tudományok kandidátusa, 1971-ben szerezte meg a kémiai tudományok doktora címet.
1971-től 1975-ig nehézipari miniszter, 1975-től 1980-ig a Minisztertanács elnökhelyettese volt, 1984 és 1989 között a Magyar Szabványügyi Hivatal elnöki tisztét töltötte be. Magyarország állandó képviselője volt a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsában (KGST) 1975 és 1978 között.
2004-ben Celldömölk díszpolgára lett.
2005-ben Magyar Gazdaságért Díjjal tüntették ki.

Szerző

Nem tréfadolog - Havazás az ország észak-keleti területein (fotó!)

Publikálás dátuma
2016.01.15. 13:31

Komka Péter, az MTI fotósa Mátraszentimre Fallóskút településrészén fényképezte le a kemény munkában lévő hókotrót. Péntekre virradóra intenzív havazás kezdődött az ország észak-keleti területein. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a hó vastagsága az öt-nyolc centimétert is elérte a megye déli részén, az edelényi, putnoki térségben pedig nyolc-tíz centimétert is mértek. Több baleset is történt.

Az előrejelzés szerint szombaton a fővárosban is lehet havazás, hózápor, de egyelőre területi átlagban 5 mm-t meghaladó csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban  -3, napközben  +2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerző

"Mészáros Lőrinc 2015 legnagyobb közpénzlenyúlója"

Publikálás dátuma
2016.01.15. 12:59
Hát hiába, a barátságért mindent Fotó: Orbán Viktor közszereplő/Facebook
Az LMP 2015-re ismét Mészáros Lőrincnek ítélte oda "a legnagyobb közpénzlenyúlónak" járó, az ellenzéki párt által alapított "Aranytalicska-díjat" - közölte budapesti sajtótájékoztatóján Lengyel Szilvia, a párt vidékfejlesztési szakszóvivője. 

A felcsúti polgármester a földprivatizációban felmutatott teljesítményével érdemelte ki a díjat, mert ekkora hatalmas pofátlansággal végrehajtott lenyúlás nem történt az elmúlt időszakban - fogalmazott a politikus.  Mészáros Lőrinc a családjával együtt 1400 hektárnyi termőföldhöz jutott mintegy 2 milliárd forint értékben, amiben segítőtársa volt a kormány a társadalom tulajdonának kiárusításával a haveri kör számára - tette hozzá. 

Lengyel Szilvia Mészáros Lőrincet - akinek érdekeltségei közbeszerzéseken eddig összesen 37 milliárd forintot szereztek - olyan reneszánsz embernek nevezte, aki egyszerre foglalkozik sertéstenyésztéssel, húsfeldolgozással, növénytermesztéssel, csatorna- és közműépítéssel, vásárolt focicsapatot, foglalkozik kiskereskedelemmel, de Kőbányán - a sajtótájékoztató helyszínén - egy hűtés- és klímatechnikai cégbe is bevásárolta magát tavaly. Ő a legnagyobb teherbírású stróman Magyarországon - fogalmazott az LMP-s politikus. 

Mészáros Lőrinc huszonéves fia is nagybirtokos lehet
Mészáros Lőrinc idén 23 éves fia is vehetett földeket az állami földárveréseken - értesült az RTL Klub. Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy Mészáros Lőrinc néven 401 hektár állami föld kelt el, a felcsúti polgármester viszont azt állította, ő csak 239 hektárt vett. Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc azonos nevű fia is ugyanarra a lakcímre van bejelentve. Mivel a Nemzeti Földalapkezelő nyilvános dokumentumaiban csak a nyertes nevét és a címét tüntetik fel, ilyen esetben lehetetlen kideríteni, hogy az adott földet pontosan a család mely tagja vette meg.

 

2015-ben "Simicska Lajos diszkvalifikálta magát" a mezőnyből, de a múlt év a magyar korrupció történetében is mérföldkő: a kormány legfontosabb feladatává "a központosított, professzionális korrupció kiépítése és működtetése vált" tette hozzá Lengyel Szilvia.

Szerző
Témák
LMP Mészáros