Megszűnt a készültség a Közép-Tisza vidékén

Megszűnt a belvízvédelmi készültség Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Cegléden, Tiszakécskén és Kiskörénél, ezzel befejeződött az idei első védekezési időszak a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) működési területén - közölte az igazgatóság a honlapján.

A közlemény szerint már nincs készültség a kiskörei, a kunhegyesi, a jászkiséri, a ceglédi, a mezőtúri, a tiszakécskei, a karcagi, a kisújszállási és a cibakházi belvízvédelmi szakaszokon.  A folyók apadó vízállása mindenhol lehetővé teszi a káros víztöbblet gravitációs elvezetését, további szivattyúzásra nincs szükség - írták.

Szerző

Habony lapja kiverte a biztosítékot - Kiakadt egy fideszes is

A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jó ízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé - írta ki közösségi oldalára Gulyás Gergely, miután a Habony Árpádhoz köthető, G. Fodor Gábor vezette portál meztelen képeket közölt Tóbiás József feleségéről, Rába Tímeáról. Tényi István, a feljelentéseiről ismert fideszes bejelentést tett az ügyben személyes adattal visszaélés gyanúja miatt.

Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnökének feleségéről, Rába Tímeáról cikkezett a 888.hu, elővéve több olyan fotót, amin az egykori szépségkirálynő meztelenül szerepel. A házaspár lányáról, Nináról is írnak, akiről megállapítják, hogy vitathatatlanul szép, de nem tudják eldönteni, hogy mi lesz rosszabb: "ha apja politikai vagy anyja pornófotós nyomdokaiba lép" - idézte az írásból az Origo, melynek tartalmáról bőven elegendő ( ha nem sok) ennyit is említeni.

Érdekesebb ennél, hogy még Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke is elítélte botrányos cikket, s bár Tóbiás József még nem reagált az ügyben, a fideszes politikus megtette ezt helyette is a Facebookon: "A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jó ízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé." - írta Gulyás Gergely.

Az ügyben Tényi István is bejelentést tett, személyes adattal való visszaélés gyanújával.

Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja hétfői sajtótájékoztatóján úgy reagált a történtekre, hogy ezt magánemberként felháborítónak tartja,  szerinte ez a közéletiségnek annyira az alja, amit nem lehet tűrni. 

A Népszava a napokban számolt be arról, hogy nehezen indulnak be a Habony Árpádhoz köthető lapok.888.hu a látogatottsági adatok szerint decemberre leereszkedett egy közepesen ismert blog szintjére, noha folyamatosan hirdetik cikkeiket a Facebookon. Hasonlóan teljesít a hivatalosan nem, ám a Propeller forrásai szerint Habony-kiadvány faktor.hu is. A titokzatos tanácsadóhoz köthető orgánumok népszerűségét pénzért próbálják felduzzasztani, és úgy tűnik, most már olyan cikkekkel is, amikkel inkább ellenszenvet, mint szimpátiát váltanának ki csekély olvasótáborukból.

Szerző

Megsérült a teniszcsillag

Publikálás dátuma
2016.01.25. 10:17
FOTÓ: Mark Kolbe/Getty Images
Két hónapot ki kell hagynia a román női teniszcsillagnak, Simona Halepnek. A WTA ranglistájának második helyezettje már korábban is sérüléssel bajlódott, ezért nem vett részt az Australian Open előtt felkészülési tornán. 

Melbourne-ben ráadásul múlt héten már az első körben búcsúzni kényszerült egy nemzetközi szinten kevéssé ismert kínaival szemben. Most ráadásul kis műtéti beavatkozáson is át kell esnie egy kellemetlen fertőzéses megbetegedés miatt. Ezért ki kell hagynia majd a Fed Kupa első fordulóját, valamint a Dubajban és Dohában megrendezendő rangos tornát is.

Simona Halep 1991-ben született. A különböző tornákon összesen több mint 11 millió dollárt zsebelt be.

Szerző