Kovács Patrícia a Bóta Caféban

Publikálás dátuma
2016.01.27. 06:51
Kovács Patrícia színész
Az áradó energiájú, kiváló színész, Kovács Patrícia a Bóta Café vendége január 27-én, szerda este 9 órától a FIX Tévében. 

Széles érzelmi skálán játszik, nevetéstől fetrengető bohózatban, és fajsúlyos tragédiában egyaránt remek. Markáns véleménye van a világról, a közéletről. Bóta Gábor élő, online is nézhető műsorában hívhatják őt a 445-1349-es számon, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz. 

Szerző

Kitüntették a legnépszerűbb filmsztárt

Publikálás dátuma
2016.01.27. 06:50
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
Bryce Dallas Howard amerikai színésznő vehette át az Internet Movie Database (IMDb) amerikai alapítású, nemzetközi filmes adatbázis STARmeter díját a Sundance Filmfesztiválon, a Utah állambeli Park Cityben. 

A 35 éves színésznő az IMDb-t alapítójától, Col Needhamtől vehette át a díjat a nagy stúdióktól független filmek seregszemlén. Bryce Dallas Howard a tavalyi év egyik legsikeresebb filmjének, az 1,6 milliárd dolláros rekordbevételt hozó Jurassic Worldnek volt a főszereplője. Az évente átadásra kerülő elismerést azok a művészek vehetik át, akikre a világ legnépszerűbb filmes oldalán a legtöbben keresnek rá a mintegy 250 millió havi látogató közül.

A közönségdíjat 2013-ban hozták létre, először Olivia Wilde amerikai színésznő kapta meg, majd Miles Teller, tavaly pedig az idei Oscar-szezon favoritja, Brie Larson vehette át a kitüntetést. Néhány évvel ezelőtt a filmhu moziportál elindította az Internet Movie Database magyar megfelelőjét, a Hungarian Movie Database-t is, azonban a hozzá fűzött reményeket nem teljesítette be.

Szerző

Könyv a Kádár-korszak külügyeiről

Publikálás dátuma
2016.01.27. 06:48
Földes György Kovács László volt EU-biztossal beszélget. FOTÓ: VAJDA JÓZSEF
Bemutatták tegnap Földes György "Kádár János külpolitikája és nemzetközi tárgyalásai" című kétkötetes könyvét. A beszélgetést Mitrovits Miklós vezette, Rainer M. János, Stefano Bottoni és a szerző részvételével.

A könyvbemutatót a Napvilág Kiadó és a Politikatörténeti Intézet rendezte. A mű nemcsak Kádár külpolitikai törekvéseiről ad átfogó képet, hanem a kor gazdasági helyzetéről, a nagyhatalmak nemzetközi kapcsolatairól, illetve fontos diplomáciai kezdeményezésekről. Az első kötet tartalmazza a történelmi elemzést, a második pedig Kádár tárgyalásainak gazdag dokumentumgyűjteménye. 

Szerző
Frissítve: 2016.01.26. 21:19