Ne csak futballstadionokra legyen pénz!

A Dévaványai Középiskola tanügyi épülete mellől nagyon hiányzik a többfunkciós középiskolai, városi sportcsarnok, ezért írt nyílt levelet az iskola alapító igazgatója az illetékeseknek, melyet alább közlünk.

Ezúton is nagy tisztelettel kérdezem az Önökhöz írt levélek és e-mail-ek után ....mikor lesz már végre állami pályázati kiírás iskolai sportcsarnokra ? Dévaványa települése évek óta arra vár, hogy végre - valahára felépüljön a többfunkciós középiskolai - városi sportcsarnok. Középiskolás fiataljaink több éve várják már ezt a sportlétesítményt.....hogy a kötelező mindennapos testnevelési órákat ne az aulában, az étteremben, a folyosón, vagy az osztályteremben töltsék el, ahol ...... se öltöző, se tisztálkodási lehetőség nem áll középiskolás fiataljaink rendelkezésére !

Az elmúlt években a jól teljesítő Magyar Állam.... ...több száz milliárd forintot fordított a felcsúti-, a győri, a debreceni-, a ferencvárosi pazar futball-arénákra, és már tervezik a 2017-es vizes VB......és a 2024-es nyári olimpia impozáns sport-beruházásait....addig a dévaványai középiskolás fiatal - sajnos az illemhelyeken és a mosdókban, vagy az osztálytermekben kénytelenek átöltözni ! Nem jól van ez így Orbán úr, Balog úr és köznevelési államtitkár asszony !!! Önök mind a hárman jól tudják és ismerik a dévaványai középiskola ezen mostoha állapotát .... de eddig az aktatologatáson kívül nem sokat tettek - a helyzet megoldásáért.
Nagyon érdemes lenne elgondolkodni ez ügyben – keresve a megoldást ! Szeretnénk tisztán látni a helyzetet......ha már a regnáló hatalom éjjel - nappal hirdeti önmagát, hogy "Magyarország jobban teljesít"!.....akkor mi az oka annak , hogy a dévaványai középiskolás fiataljainkra már nem jut.....hogy Ő is emberhez méltó módon vehessen részt és teljesítse a mindennapos kötelező testnevelésórai követelményeket.

Középiskolás diákjaink, fiataljaink nevében is tisztelettel megköszönöm az Illetékesek segítő jóindulatát.

Szerző

LMP: a jelenlegi nyilatkozatoknak a vagyonhoz semmi köze

Az LMP szerint a kormánypártok utasítanak el minden olyan ellenzéki javaslatot, amely a szigorú elszámoltatást szolgálná, például azt a kezdeményezésüket, amely szerint a politikusokat rendszeres vagyonosodási vizsgálat alá kellene vonni. 

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője kedden, az azonos témában tartott sajtótájékoztatóját megelőzően az MTI-nek nyilatkozva bírálta a kereszténydemokrata Hollik Istvánt, aki hétfőn a vagyonnyilatkozatok rendszerével kapcsolatban azt mondta: érdemi kritikát, amely megfontolásra méltó lenne, nem hallott, de ezzel együtt minden javaslatra nyitottak.

A szóvivő kijelentette: ha Hollik István így látja, akkor az LMP ismét benyújtja a már többször beterjesztett javaslatát, amely rendszeres és kötelező vagyonosodási vizsgálatot írna elő a kormánytagok, országgyűlési képviselők, valamint hozzátartozóik számára, de a közjogi méltóságokat, az önkormányzati vezetőket és az állami, önkormányzati cégek vezetőit is vizsgálat alá vonná.

Gál József úgy értékelte: a jelenlegi nyilatkozatoknak a vagyonhoz semmi köze. Ismertette azt is, hogy az LMP a honlapján az országos elnöksége tagjainak vagyonnyilatkozata is megismerhető.

Szerző

Együtt: Valódi konzultációt a pedagógusokkal!

Az Együtt szerint a kormánynak a pedagógusok fenyegetése helyett meg kellene próbálnia meglátni a bajokat és megérteni a követeléseiket.

Szabó Szabolcs, az ellenzéki párt politikusa, országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében Rétvári Bence keddi nyilatkozatára reagált, amelyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kijelentette: érthetetlen a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet által hirdetett bojkott, miközben a múlt héten még éppen ők követelték a köznevelési kerekasztal összehívását.

Szabó Szabolcs szerint Rétvári Bence nem érti, hogy mi folyik a magyar oktatási rendszerben, pedig a pedagógusok követelései lényegbe vágó, szükséges, érthető és szakszerű kérések. Balog Zoltán miniszter és Rétvári Bence "pitiáner politikai megosztási játékot" játszik - értékelt az ellenzéki politikus, valódi konzultációt követelve a tanárokkal.

Közölte: az Együtt a diákok, a pedagógusok és a szülők pártján áll, támogatja az országosan szerveződő demonstrációkat, és minden erejével azon lesz, hogy követeléseik megvalósuljanak.

Szerző