Kirúgták A Dal főszerkesztőjét

Publikálás dátuma
2016.02.03. 12:22
Fotó: Népszava
Ismét egy vezető beosztású munkatársától vált meg az MTVA – értesült a Bors. Ezúttal A Dal műsoráért is felelős, Nyitrai Kata 20 év után távozott a köztévétől.

Továbbra sem nyugodhatnak meg az MTVA munkatársai, a jelek szerint ugyanis még nincs vége a közelmúltban elkezdődött tisztogatásnak. A Bors decemberben elsőként számolt be az idei A Dal zsűrijének átalakításáról, Csiszár Jenő Duna TV-hez igazolásáról, majd arról, hogy a Ridikül és a Magyarország, szeretlek! műsorvezetőjét, Jakupcsek Gabriellát is száműzték az állami tévétől.

Most Nyitrai Katának, a gyermek, ifjúsági és szórakoztató műsorok főszerkesztőjének köszönték meg húszéves munkáját. A lap megkereste a jelenleg külföldön tartózkodó, kirúgott főszerkesztőt, de nem kívánt nyilatkozni a történtekről.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Rogán legújabb ötlete: nemzeti városnéző busz

Nemzeti rendezvényszervező, nemzeti kongresszusszervező, sportrendezvény divízió – hamarosan a teljes turizmust maga alá gyűrő új szervezet jöhet létre, ha megvalósul a hvg.hu birtokába került titkos kormányelőterjesztés. 

Egy új, erősen központosított állami intézményrendszerrel venné át az idegenforgalom irányítását a kormány: a legfontosabb sporteseményektől kezdve a nagy koncerteken és fesztiválokon át mindent központilag koordinálnának, sőt, lenne egy sor esemény, amit maguk szerveznének. Ha a koncepcióból valóban kormányhatározat lesz, akár már az idén működésbe lendülhet az új turizmus-gigaszervezet, a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség.

Az előterjesztés vezetői összefoglalója nem kertel arról, hogy mi a cél: „a turizmussal kapcsolatos állami feladatok átszervezése, bővítése, a teljes idegenforgalmi ág lefedése” a hatékonyabb működés érdekében, illetve azért, hogy több legyen a turizmusból származó állami bevétel. Vagyis az ágazatból befolyó pénzt növelnék, „mind összegében, mind a GDP-hez való hozzájárulás arányában”. Hiszen bármennyire hasít is az idegenforgalom, utóbbiban lemaradtunk szomszédos országoktól, ahol a GDP 12-15 százaléka is befolyik a turizmusból, míg ez az arány nálunk 2013-ban csak 8,8 százalék volt.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Bakondi: itt nem lesz migrációs útvonal

Bakondi György közlése szerint változhat a migrációs útvonal, de mindent megtesznek, hogy az Magyarországon ne haladjon keresztül.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta, nem látható olyan körülmény, amely a migráció fékeződésére utalna. A legutóbb megjelent adatok szerint csak januárban több mint 62 ezer migráns érkezett Európába, ami sokszorosa a tavaly januári számoknak - ismertette.

Bakondi György felidézte, hogy jelentős korlátozásokat vezetett be Macedónia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria is. Már csak az iraki, szír, és afgán menekülteket engedik be, és közülük is csak azokat, akik úgy nyilatkoznak, hogy Ausztriában vagy Németországban kívánnak menedéket kérni.

Bakondi György szerint a macedón-görög és a bolgár-görög határon létesítendő második védelmi vonalnak is van jogosultsága. Remélik továbbá - fűzte hozzá -, hogy az Európa Tanács februári ülésen is érdemi döntések születnek-e témakörben. 

Mindent meg kell tenni, hogy megállítsák az illegális migrációt az uniós, elsősorban a schengeni határoknál - szögezte le a főtanácsadó.

Szerző