Előfizetés

Köztünk élnek! Agyonvertek egy őzet, kutyákat kínoztak Szabolcsban

Publikálás dátuma
2016.02.07. 15:06
FOTÓ: Police.hu
Állatkínzás miatt egy 52 éves nyíregyházi és egy 26 éves nyírmadai férfi ellen indult eljárás, egyikőjük a szomszédja két kutyát szurkálta meg, míg a másik lakott területre tévedt őzet vert agyon - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

Fülöp Gergely elmondta, hogy a nyíregyházi gyanúsított egy házilag készített lándzsával sebesítette meg szomszédja - egyébként az udvari fészerbe zárt - staffordshire terrier fajtájú kutyáit szombaton. A férfi nem tagadta a bűncselekményt, a rendőröknek azt mondta, hogy a két ebtől mindenki félt a környéken, azok korábban az udvarára átszökve széttépték pincsikutyáját is.

FOTÓ: Police.hu

FOTÓ: Police.hu

Az őrnagy tájékoztatása szerint a másik elkövető ugyancsak szombaton Nyírmadán egy körbe kerített játszótérre tévedt őzet bottal vert agyon, amikor rászóltak, az állatot hátrahagyva elmenekült, de a rendőrök hamar elfogták. A férfi a kihallgatásán azt vallotta, hogy azért ölte meg az őzet, hogy otthon megfőzzék.

FOTÓ: Police.hu

FOTÓ: Police.hu


Ferenc pápa elmondta, hogyan oldható meg a szíriai háború

Publikálás dátuma
2016.02.07. 14:07
FOTÓ: Getty Images
A nemzetközi közösség erőfeszítését sürgette a Szíriában szemben álló felek tárgyaló asztalhoz való ültetése érdekében Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.  

A katolikus egyházfő kijelentette: csakis a konfliktus politikai megoldása képes megbékéléshez vezetni a szeretett és sokat szenvedő Szíriában. Ferenc pápa úgy fogalmazott, aggodalommal kíséri a heves harcok elől menekülő civil lakosság drámai sorsát, amely mindenét hátrahagyja Szíriában.

Az egyházfő szolidaritást és segítséget sürgetett a szíriai menekültek túlélése és méltósága érdekében. Arra szólította fel a nemzetközi közösséget, tegyen meg minden erőfeszítést, hogy az érdekelt feleket minél gyorsabban tárgyalóasztalhoz vezesse.  

Ferenc pápa emlékeztetett, hogy február 12-én Mexikóba utazik, és arra kérte a hívőket, imádkozzanak a "kedves fivérével", Kirill pátriárkával az út során a havannai repülőtéren kitűzött találkozóért. Az egyházfő köszöntötte azokat is, akik a világ különböző részein a február 8-án kezdődő holdújév megünneplésére készülnek. 

Rakétát lőtt ki Észak-Korea - Rendkívüli ülést hívtak össze

Publikálás dátuma
2016.02.07. 12:00
Korábbi felvétel. FOTÓ: Chung Sung-Jun/Getty Images
Észak-Korea vasárnap délelőtt kilőtt egy nagy hatótávolságú rakétát, amivel az észak-koreai állami tévé szerint sikeresen pályára állítottak egy műholdat, az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán szerint azonban valójában ballisztikusrakéta-tesztről volt szó. Mindhárom ország elítélte a kilövést, egyben kezdeményezték az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését az ügyben  – írja az Index.

A BT majd helyi idő szerint délelőtt 11-kor, magyar idő szerint délután ötkor ül össze. Ban Kimun ENSZ-főtitkár már reagált, felszólította az északi vezetést, hogy fejezze be a provokatív akcióit.

Dél-koreai források szerint helyi idő szerint fél tízkor történt a kilövés, a rakéta röppályája pedig a japán Okinava sziget felett haladt a nyílt óceán felé. A rakéta hat perccel az indítás után már nem látszott a dél-koreai radarokon. A kilövés miatt egy időre több japán és dél-koreai légitársaság megváltoztatta járatai útvonalát.

A japán elemzések alapján a rakéta darabjai négy helyen zuhantak az óceánba - írja a CNN. Az egyik ilyen helyszín a Koreai-félszigettől 150 kilométerre nyugatra volt a Sárga-tengeren, két másik a Dél-kínai-tengeren, egy negyedik pedig nagyjából 2000 kilométerre Japántól délre, a Csendes-óceánon.

A kilövés időpontját szombaton hozta előre február 7-14. közé Észak-Korea, így a vasárnapi indítás senkit sem ért váratlanul. Dél-koreai elemzők úgy vélték, hogy mindenképpen Kim Dzsongil születésének évfordulója, február 16-a előtt végre akarták hajtani a kilövést - írta a portál.