Előfizetés

Kinevezték Ostoros polgármesterét

Böjt Lászlót, Ostoros független jelöltként induló alpolgármesterét választották meg a Heves megyei település vezetőjének vasárnap - mondta el az Eger szomszédságában fekvő község jegyzője.

Vasas Ágostonné tájékoztatása szerint a 2161 választásra jogosult lakosból 1123-an adták le szavazatukat, ami 51,97 százalékos részvételt jelent. A voksokból három volt érvénytelen. Az előzetes adatok szerint Böjt László 526, Róka Sándor (független) 220, Balizs Károly Vidor (független) 162, Tietze Nándor (Jobbik) 111, Böjt Attila (független) 100, Németh Zoltán (Magyar Munkáspárt) pedig 1 szavazatot kapott.   A választást a korábbi településvezető, Kisari Zoltán tavaly októberben bekövetkezett halála tette szükségessé.

Marad a polgármester Kóspallagon

Klein Tibor, Kóspallag eddigi független polgármestere nyerte a Pest megyei településen vasárnap tartott időközi polgármester-választást, a képviselő-testület négy leendő tagjára leadott voksok számlálása még tart - közölte Kóspallag, Szokolya és Kismaros közös önkormányzati hivatalának jegyzője.

Az időközi önkormányzati választást amiatt rendezték meg, mert a testület tavaly ősszel feloszlatta magát. Horváth Péter jegyző elmondta, hogy a választásra jogosult 605 helyi lakos közül 423-an járultak az urnához, ami közel 70 százalékos részvételnek felel meg.

A három polgármester-jelölt közül a posztot eddig is betöltő Klein Tibor 242 szavazattal nyert, míg Miklós István (független) 179 vokssal a második helyen végzett. A harmadik jelölt, Bali Ferencné (Magyar Munkáspárt) egyetlen szavazatot sem kapott, így az utolsó helyre szorult. A négy képviselői helyért tizenkét jelölt indult, mindannyian függetlenek, közülük ketten eddig is a helyi képviselő-testületben dolgoztak - tette hozzá Horváth Péter.

Eső, zápor, erős szél

Publikálás dátuma
2016.02.07. 21:56
Illusztráció: Thinkstock
Hétfőn változóan, illetve erősen felhős időre van kilátás, többfelé kialakulhat kisebb eső, zápor, majd az esti órákban keletre is megérkezik a csapadék. Többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a délies szél. Hajnalban -1 és +7 fok között alakul a hőmérséklet, délután 6-15 fok várható, északon lesz a hűvösebb idő. Gyenge hidegfronti hatás várható.

Kedden kezdetben keleten, majd délután északon lehet kisebb eső, máshol közepesen, erősen felhős lesz az ég. Szeles marad az idő. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. 

Szerdán egy mediterrán ciklon érkezik viharos széllel, jelentős mennyiségű esővel, a Dunántúlon még nagy bizonytalanság mellett átmenetileg helyenként havas eső, esetleg hó is hullhat. A Dunántúlon jelentősen visszaesik a hőmérséklet, keleten délkeleten viszont még 10-12 fok is lehet.

Csütörtökön ez a csapadékmező kelet felé távozik, közben nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A szeles időben 5-10°C várható. Pénteken a keleti, északkeleti tájak kivételével ismét csapadékos időre van kilátás 4-6°C körüli maximumokkal, máshol 10°C-ot is mérhetünk.