Előfizetés

Gyilkossággal gyanúsítják a fideszes képviselőt

Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselőt és egy másik férfit egy két évvel ezelőtt eltűnt személy miatt tartóztattak le - írja a Bors. Az ügy komoly lehet, Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője ugyanis pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz elfüggesztette a Fidesz Gál Roland párttagságát.

A lap információi szerint a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amiről először a helyi Castellum.do nevű portál adott hírt. Gál Roland önkormányzati képviselő az egyike a két gyanúsítottnak, a másik egy SZ. J. monogramú illető. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi két évvel ezelőtti eltűnése miatt emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2016. január 5-én nyomozást rendelt el. A két előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A Castellum úgy tudja, a két évvel ezelőtt eltűnt Molnár Antal az áldozat, aki vállalkozó volt és rengeteg szállal kötődött Dunaújvároshoz. Gál Roland a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke. (Forrás: Bors)

Az MTI megkereséseire a portálok információit egyelőre nem erősítették meg, a dunaújvárosi önkormányzatnál későbbre ígértek tájékoztatást.

Ám az ügy komoly lehet, Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője ugyanis pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: a Fidesz elfüggesztette a Fidesz Gál Roland párttagságát. Igaz, azt is hozzátette, hogy ha a férfit a bíróság elítéli, ezt véglegesítik, tehát semmi közünk (...) ettől a pillanattól hozzá. Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben - informált a belső viszonyokról Kósa.

Egy 95 éves (!) férfi ölhette meg feleségét Tatán

Publikálás dátuma
2016.02.12. 09:39
Illusztráció/Thinkstock
Hajnalban érkezett bejelentés a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy február 12-én egy nőt holtan találtak tatai otthonában - írja a police.hu . 

A helyszínre kiérkező orvos a helyszínen megállapította, hogy az asszony halálát idegenkezűség okozta. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 95 éves férfit, a sértett férjét. A rendőrség emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást T. József ellen. Az MTI információi, illetve a sajtószolgálat tájékoztatása szerint az idős ember nem ismerte el a terhére rótt cselekményt.

Éhes volt? - Fegyverrel rabolta ki a büfét (fotók)

Publikálás dátuma
2016.02.12. 09:24

Vélhetően inkább szomjas lehetett az a férfi, aki csütörtök este 21 óra körül fekete maszkban, fegyverrel ( vagy annak látszó tárggyal) fenyegetőzve lépett be a kisvárdai büfébe, a 32 éves női alkalmazottól ugyanis nem élelmet, hanem a kassza tartalmát követelte, a nő azt át is adta.  A rendőrség később egy sörözőben fogta el.  

A police.hu-n a rendőrség azt írja, hogy a gyanúsítottat mindössze két órán belül el is fogták.  A 44 éves helybeli férfira egy kisvárdai sörözőben bukkantak rá a rendőrök, ahol a gyanúsított egy veszekedés során ismét előkapta a fegyverét.

A rendőrök a férfinál megtalálták az eltulajdonított készpénzt, gáz- riasztó pisztolyát valamint a söröző előtt parkoló gépkocsijában a fekete maszkot.

A 44 éves embert a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.