Tucatnyi migránst zsúfolt a fullasztó kisteherautóba

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy román férfi ellen, aki 28 migránst egy kisteherautóba zsúfolva próbált a zöldhatár közeléből Németországba szállítani - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

Szanka Ferenc közölte, a férfit a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével, kábítószerrel visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolják. A vádirat szerint a román férfi megállapodott megbízójával abban, hogy mások által a szerb-magyar határon átjuttatott migránsokat Németországba szállít. 2015. augusztus 22-én éjfél után Mórahalom közelébe hajtott, ahol felvett a gépkocsiba 21 szír, 5 iráni és 2 iraki állampolgárt. Nem sokkal az indulás után azonban a rendőrök megállították őket. A jármű alig 13 köbméteres rakterében nem volt biztosítva a levegőcsere, és az utasoknak már mintegy 40 perc elteltével légzési nehézségeik lettek volna. A vádlott táskájából amfetaminszármazékokat foglaltak le a rendőrök, és a kábítószert a férfi vizeletéből is ki lehetett mutatni - tudatta a csoportvezető ügyész.

Szerző

Halálos tömegbaleset Pusztaszeren - Lezárult a nyomozás

ezárta a rendőrség a nyomozást a tavaly novemberben Pusztaszeren történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében, a balesetet okozó ötvenéves, román állampolgárságú sofőr ellen vádemelést javasolnak - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Huber Krisztián közölte: Pusztaszeren a Kossuth és a Felszabadulás utca kereszteződésében egy magyar rendszámú személygépkocsi és egy román kisbusz ütközött össze tavaly november 14-én délután. A személyautóban ülő csongrádi asszony a helyszínen meghalt, a román kisbusz utasai közül ketten súlyosan, tizenhárman könnyebben megsérültek.

A szakértői vélemény szerint a baleset azért következett be, mert a romániai sofőr nem adta meg az elsőbbséget, ezt a házi őrizetben lévő férfi el is ismerte. Ellene halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség - tudatta a szóvivő.

Szerző

Fának csapódott egy kocsi, útzár a 76-oson!

Ketten megsérültek egy személyautóban, amely lesodródott az útról és egy fának csapódott hétfő délelőtt a 76-os főúton Nádasd és Ozmánbük között, Hegyháthodász közelében - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. 

A tájékoztatás szerint a két sérültet a mentők látják el, a mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát fél pályán lezárták.

Szerző