Teljes útzár az M3-as autópályán Hatvannál!

Egy teherautóról vaslemezek zuhantak az úttestre az M3-as autópályán Hatvan közelében péntek délután, a helyszínelés és műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszát Nyíregyháza felé teljes szélességében lezárták - közölte honlapján a katasztrófavédelem. 

A tájékoztatás szerint egy személyautó a teherautóról az úttestre zuhant rakománynak ütközött. Az elsődleges információink szerint az eset során több ember megsérült.

Szerző

Késsel támadt a kórházi ápolókra egy részeg férfi

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság egy 22 éves férfit, aki késsel támadt egy kórházi ápolóra - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség pénteken.

Ibolya Tibor főügyész közölte: a férfit kedd éjjel egy fővárosi szórakozóhelyről erősen ittas állapotban szállították be a kórházba, ahol már az elhelyezésekor agresszív magatartást tanúsított. Állapotát óránként ellenőrizte egy ápoló, akit hajnali 4 óra körül a férfi minden előzmény nélkül egy magánál tartott késsel megtámadott: a hasa irányába csapott, ennek következtében a kórházi dolgozó könnyebben megsérült.

A nyomozást a XX. kerületi rendőrkapitányság folytatta le, annak nyomán a kerületi ügyészség a férfit még az őrizet ideje alatt bíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően állapította meg a férfi bűnösségét és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását három évre felfüggesztette. A tárgyaláson eljáró ügyész fellebbezett az ítélet ellen, letöltendő börtönbüntetést kérve az elkövetőre - áll a közleményben.

Szerző

Fojtogatta, ütötte, halállal fenyegette idős anyját

A Pest megyei nyomozók egy 60 éves budakeszi férfit gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével - írja a police.hu.

Az eddigi adatok szerint a 60 éves férfi február 18-án este budakeszi otthonában az ágyban ülő édesanyját fekvő helyzetbe lökte, majd az arcára egy párnát szorított és azzal fojtogatta. E közben azzal fenyegette, hogy megöli.

A nő védekezett, melynek köszönhetően ki tudott szabadulni a fia szorításából. Ekkor K. Sándor több alkalommal megütötte az idős asszonyt és azt kiabálta, hogy az éjszaka folyamán úgyis meg fogja ölni.

A néni a bántalmazás után  a szomszédoktól kért segítséget. A bejelentést követően a Budakeszi Rendőrőrs munkatársai a 60 éves férfit elfogták és előállították, majd a Pest megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Indítványozták előzetes letartóztatását.

Szerző