Hattyúpár költözött a belvízzel borított vetésbe - Fotó!

Publikálás dátuma
2016.02.21. 14:07

Mészáros János, az MTI fotósa vette észre, és fényképezte le azt a hattyúpárt, amelyik boldogan úszkált a belvízzel borított őszi búza vetésben Szolnok határában 2016. február 20-án. 

A hattyúk (Cygnini) a madarak osztálya lúdalakúak (Anseriformes) rendjén belül a récefélék (Anatidae) családjának egyik nemzetsége. Az ókori Görögországban a hattyú Apollón isten jelképe és szent madara volt, és több mítoszban is szerepelt. Zeusz hattyú képében csábította el Lédát, aki hattyútojásban hozta a világra a szép Helenét. Orfeusz halála után hattyúvá változott, és az égre helyezték. Így keletkezett a Hattyú csillagkép, amely egy kitárt szárnyú, hosszú nyakú repülő madárra emlékeztet. (Wikipédia)

Szerző

Kunkush, a menekültmacska elképesztő története - Videó!

Publikálás dátuma
2016.02.20. 10:26
Illusztráció/Thinkstock
Kunkush élte az elkényeztetett cicusok életét az iraki családban. A történelem viharai azonban nem csak az emberekre, a gyerekekre, de a szintén végtelenül kiszolgáltatott állatokra is lecsapnak, így a lusta és gondtalan macskaéletnek is vége lett. A család menekülni kényszerült a földi pokolból, Kunkush macskával együtt keltek útra Európa felé, hátha nekik is jut egy darabka biztonságos élet, hogy felnevelhessék a gyerekeket. A hosszú és viszontagságos utazás során azonban elszakadtak egymástól.
Illusztráció/Thinkstock

Illusztráció/Thinkstock

A cica kis gazdáit nagyon elszomorította Kunkush hiánya. Amikor a család Norvégiában biztonságos helyre került, felvették a kapcsolatot egy nemzetközi segélycsoporttal, amelyik a hosszú és viszontagságos út során egymástól elszakadt menekült családtagok egymásra találásában segít, beleértve az "állati családtagokat" is.  Kunkush megtalálása nem volt könnyű feladat, mert noha viszonylag szerencsésen alakult a sorsa, a hosszú út során többször is átnevezték. De az akció sikerült, örüljünk az iraki családdal Kunkush macska drámai, de szerencsés végű történetének. 

Szerző

"Van benne egy különleges szikra" - Ezért győzhetett a 3 éves eb

Publikálás dátuma
2016.02.17. 18:21
A fotó csak illusztráció/Thinkstock
Egy rövidszőrű német vizsla nyerte meg az Egyesült Államok legrangosabb kutyakiállítását New Yorkban.

A hároméves, CJ névre hallgató kan mintegy 200 fajtából több mint 2700 kutyát utasított maga mögé a 140. alkalommal megrendezett Westminster Kennel Club Dog Show versenyen, megszerezve ezzel a győztesnek járó ezüstserleget - írta a BBC News. 

"Van benne egy különleges szikra" - nyilatkozta a nyertes kutya gazdája, Valerie Nunes-Atkinson, hozzátéve, hogy CJ-ben - teljes nevén California Journey - "öreg lélek" lakozik. Az elismeréssel nem jár pénzjutalom, de a kutya részt vesz egy médiaturnén.

CJ felmenői között két bajnok is található, a négylábú a harmadik rövidszőrű német vizsla, amely megnyerte a nagypresztízsű kutyakiállítást. A zsűri feje, Richard Meen úgy fogalmazott: CJ-ben meg van az az intelligencia és éberség, amelyet a nyertes kiválasztásánál keresett. A verseny második helyezettje egy Lucy névre hallgató orosz agár lett, CJ emellett maga mögé utasította a 101 győztes címmel büszkélkedő, tavaly az Egyesült Államok elsőszámú kutyájának választott, Rumor névre hallgató nőstény németjuhászt is.

A Westminster Kennel Club Dog Show az Egyesült Államok legrégebbi kutyakiállítása, egyben a második legrégibb sportversenye a Kentucky derbi után.

Szerző