Damuék ennyiért árulják a házukat

Publikálás dátuma
2016.02.24. 20:09
Forrás: Facebook
Egy internetes hirdetési portálon árulják érdi, kettő plusz félszobás, 90 négyzetméteres házukat Damu Rolandék, mindössze 15 millió forintért - szúrta ki a Blikk olvasóriportere.

Bár a ház felújításra szorul, ezen a környéken nem számít drágának ez a vételár, amiből feltehetően még alkudhat is valamennyit a leendő vevő.

Damu felesége a bulvárlapnak megerősítette, hogy eladják az ingatlant: "Valóban meghirdettük a házunkat, két hete áruljuk, de még nincs vevő rá. Családi okok miatt döntöttünk így, ugyanis jobb lenne a fővárosban lakni. Szeretném, ha a babánkat már az új otthonunkba vihetném haza" - fogalmazott a lapnak Edina.

A színész várandós párja azt sem tagadta, hogy mostanában kevésszer van otthon a tavaly szabadult szerelme, de mint mondta, ennek csupán az az oka, hogy sokáig dolgozik, ilyenkor pedig nem éri el az esti buszt. – "Vannak olyan hetek, amikor haza sem tud jönni. Ez mostanában is így van, mert színházi bemutatóra készül, szinkronizál és énektanárhoz is jár" – mondta Edina, aki bízik benne, hogy sikerül minél hamarabb eladni a házat.

Szerző

ENSZ-segélyt dobtak le Szíriában

Az ENSZ-nek szerdán először sikerült segélyt eljutatnia az ostromolt Deir ez-Zór szíriai városba - jelentették be a világszervezet központjában.

 A Világélelmezési Program (WFP) egy repülőgépről 21 tonna élelmiszert és egyéb ellátmányt dobott le reggel az északkelet-szíriai városba. A visszajelzések szerint az akció sikeres volt - közölte Stephen O'Brien, az ENSZ humanitárius ügyekért felelős vezetője a Biztonsági Tanácsot tájékoztatva. Az ENSZ eddig nem küldött légi úton segélyeket a szíriai városokba a kockázatok és nehézségek miatt, de az illetékesek végül úgy döntöttek, hogy végső lehetőségként mégis ehhez fordulnak bizonyos helyeket.  Deir ez-Zórt az Iszlám Állam fanatikusai támadják, és egy részét már el is foglalták.

Szerző

"Kérjük, bocsásson meg!" - Megható történet az ellopott vakvezető kutyáról

Publikálás dátuma
2016.02.24. 19:36
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Bocsánatkérő levél kíséretében másfél nap után megkerült az a vakvezető labrador, amelyet az utcán fényes nappal loptak el Pekingben hatalmas felháborodást keltve a kínai közösségi médiában.

A Beijing News beszámolója szerint a biztonsági kamera felvételén jól kivehető volt, amint egy furgon Peking külvárosában, Sunji kerületben megközelíti a labrador retriever fajtájú kutyát, majd beemelik az autóba az állatot. Mint utóbb kiderült, Csiaocsiao egy vak masszőr, a 47 éves Tien Feng-po hűséges társa volt az elmúlt hat év során, de néha kisebb sétákat tett kísérettel a masszázsklinika szomszédságában.

A 7 éves fekete Csiaocsiao gazdáját annyira megrázták a történtek, hogy ezt követően alig evett és aludt. Úgy érezte - mint fogalmazott - amióta közeli barátja eltűnt, nehéz súly nehezedett a mellkasára.

A tolvajok a jelek szerint "meghallották" a közösségi médiában elterjedt könyörgést és kíséretében a tömeges háborgást, és 35 órával később elengedték az állatot ugyanott, a klinika ajtajára pedig egy kézzel írt üzenetet ragasztottak: "Kérjük, bocsásson meg!"

Tien beszámolója szerint az állat fáradt volt ugyan, de sértetlenül úszta meg a kalandot. Csiaocsiao egyike a mindössze 10 regisztrált pekingi vakvezető kutyának. Az országban az északkelet-kínai Talien város kutyakiképző központja szerint körülbelül 100 "hivatásos" vakvezető kutya lehet szolgálatban. Jelenleg további 80 kiképzése folyik, és hamarosan 20 kutyakölyköt iratnak be a tanfolyamokra.

A több mint 20 milliós kínai fővárosban sokáig tilos volt nagytestű kutyákat tartani, és 2007-ben országos hír volt, amikor egy Lucky nevű vakvezető kutya elsőként engedélyt kapott a rendőrségtől arra, hogy gazdájával és egy másik kísérővel részt vehessen a városi közlekedésben. A pekingi utcákon, közterületeken hivatalosan 2012-től lehetnek ott a segítőkutyák.

Szerző