60 perces késések a MÁV-nál

A biztosítóberendezés hibája miatt akár egy órát is késhetnek egyes vonatok a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon - közölte a Mávinform csütörtök délután.

Törökszentmiklós és Fegyvernek-Örményes, valamint Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás között délután meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a biztonsági előírásoknak megfelelően ezeken a szakaszokon lassabban haladnak a vonatok - olvasható a közleményben. Hozzátették: a szakemberek részben helyreállították a biztosítóberendezést, de a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon utazóknak arra kell számítaniuk, hogy egyes vonatok 30-60 percet késnek.

Szerző

Komoly az ügy - Legalább 25 ezren nem mennek iskolába hétfőn

Publikálás dátuma
2016.02.25. 17:23
Népszava fotó
Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát. Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet február 29-én iskolába! - így szól a felhívás a "Nem leszek suliban!"- Facebook-oldalon. A közösségi portálon eddig 25 ezren jelezték, hogy csatlakoznak az engedetlenségi akcióhoz. 

A felhívás úgy fogalmaz, hogy az akciót a szervezők „első figyelmeztetésnek” szánják, és jelzik a szülőknek, hogy három nap hiányzást bátran igazolhatnak.

Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást! - írják a szervezők. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint sem kell pótolni a február 29-i esetleges hiányzásokat még akkor sem, ha azok miatt rendkívüli szünetet rendelnek el.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) összeszedett minden tudnivalót arról, amivel a köznevelésben tiltakozóknak ajánlott tisztában lenni, ezek itt olvashatók. 

Lásd még: Csak sztrájkkal lehetne észhez téríteni a kormányt

Szerző
Témák
iskola lázadás

Akcióban Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője

A választási irodánál történt keddi botrány óta Herceghalom nevét gyakran hallani. Mára kiderült, hogy a volt fideszes polgármester családja verőemberekkel sétál, Mészáros Lőrinc és a felesége pedig Herceghalmon is bevásárolt a földekből - írja közleményében Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese.

Az Átlátszó információi szerint február 9-én Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és családja többségi tulajdont szerzett a herceghalmi Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.-ben. A Talentis a fő részvényese a herceghalmi AgroSystem Zrt.-nek, amely az első Orbán-kormány idején került Fidesz-közeli kezekbe.

Ezzel egy újabb nagy agrárcég került Orbán közvetlen birtokkörébe, ám a kedden történek tükrében ennél is sötétebb kép körvonalazódik. Erdősi Lászlóné akciójában és Mészáros Lőrinc újabb, több ezer hektáros birtokgyarapodásában egy közös van Fidesz. A verőemberek a Fidesz alelnökéhez köthetők, a nemzet gázszerelője pedig a Fidesz elnökének embere.

Orbán Viktor maffiaállama nem csak a népszavazás lehetőségét lopja el az országtól, hanem minden mást is.