Flashmob a Nyugatinál

A nevetés gyógyít! Gyógyítsuk önmagunkat együtt! szlogennel rendezett flashmobot délután Budapesten a NőszinTe Közösség. 

A Nyugati téri forgóóra alatt több százan gyűltek össze, hogy nevetés rekordot állítsanak fel. Ez amolyan főpróbája volt a március 8-ára meghirdetett akciónak, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a nőkre, a szebbik nem gondolkodásmódjára. A nőnapon délben a harangok azokért szólnak, akik képesek közvetíteni az akaratukat, és képesek egymásért tenni, elismerni, támogatni - olvasható a Facebookon. A február elején alakult civil közösség célja a társadalmi béke kialakítása, erősítése a nők felelős közreműködésével, a női tulajdonságokra, a szeretetre, a szelídségre, az őszinteségre és az odafordulásra építve. Olyan civil kezdeményezésről van szó, amely nem irányul senki ellen, de erősíteni kívánja a nők társadalmi megbecsülését, önbecsülésük növekedését, a nők munkamegosztásban való szerepének, súlyának növelését.

Szerző

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.