Előfizetés

Két napig állt Donáth szobra

Publikálás dátuma
2016.02.26. 19:49
Tiltakozók akadályozták meg Donáth György szobrának avatását Budapesten. MTI Fotó: Kovács Tamás
Elvitték péntek délután az antiszemita magyar politikus, Donáth György mellszobrát a Ferencvárosból, az Üllői út és a Páva utca sarkáról - írta a Nol.hu.

Két napja antifasiszta tüntetés akadályozta meg a szoboravatást. Donáth 1939-44 között képviselője volt a kormányzó Magyar Élet Pártjának (MÉP), amelynek budapesti elnöke, 1943-tól országos alelnöke volt. A kétharmados többséggel irányító MÉP közreműködésével lépett életbe a II. zsidótörvény, amelynek Donáth lelkes támogatója volt.

Új elnöke van a Magyar Postának

Szarka Zsolt vezérigazgatót választotta a Magyar Posta Zrt. igazgatósága a testület elnökének, miután Polacsek Csaba új feladatai miatt lemondott igazgatósági tagságáról, egyben az elnöki tisztségről - közölte a posta pénteken.

A tájékoztatás szerint a távozó elnök 2016 januárjától az egyik nagy, nemzetközi tanácsadó cégnél vállalt igazgatói tisztséget, amely - a tanácsadó cég szabályai szerint - összeférhetetlen a Magyar Posta igazgatóságában betöltött pozíciójával. Szarka Zsolt vezérigazgató irányítása alatt minden évben nőtt a Magyar Posta eredménye, irányítása alatt stabilizálódott a társaság piaci pozíciója. Vezetése alatt, 2013-ban készült el, és fogadta el a közgyűlés a Magyar Posta új stratégiai tervét, amelynek végrehajtása évről évre időarányosan teljesül - áll a posta közleményében.Szarka Zsolt a továbbiakban elnök-vezérigazgatóként vezeti a Magyar Posta Zrt-t.

Mészáros birtokot vett Herceghalmon

Publikálás dátuma
2016.02.26. 19:38
FOTÓ: Népszava
A több ezer hektáron gazdálkodó egykori Herceghalmi Kísérleti Gazdaságban tulajdonos Talentis Zrt. a közelmúltig a már dubaji lakcímen élő Kenyeres Sándor ingatlanmilliárdosé volt, de a cégiratok szerint február 9-én átvette a céget a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc és a felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix (50-50 százalékos részvényesek lettek) – írta az Átlátszó. 

A Talentis saját tőkéje 2014-ben 1,8 milliárd forint volt, az eredménye pedig csaknem 900 millió, a Talentis-tulajdonú HKG/Agrosystemnek pedig az árbevétele és a saját tőkéje is több mint 1 milliárd forint volt, míg a nyeresége 233 millió. A gazdaság tavaly területalapú támogatás címén is kapott 154 millió forintot, ami 2200 hektár termőföld-birtokot feltételez.