Nemzetközi vonaton bukott le az embercsempész

Egy embercsempészt és tizenhárom illegális bevándorlót állítottak elő a járőrök pénteken Győr-Moson-Sopron megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szombaton a honlapján.

A közlemény szerint a rendőrök pénteken Mosonmagyaróvárnál egy nemzetközi gyorsvonaton igazoltattak két külföldi állampolgárt, egyikük, egy szír állampolgár hamis útlevéllel próbálta igazolni magát. Kiderült, hogy az okiratot a vele utazó szomáliai férfitól kapta, aki őt Ausztriába akarta átcsempészni - írták. A tájékoztatás szerint a hegyeshalmi vasútállomáson a rendőrök négy pakisztáni, négy egyiptomi, három algériai és egy libanoni állampolgárt is elfogtak. A Mosonmagyaróvárnál elfogott szomáliai férfit embercsempészés gyanúja, míg a 13 határsértőt tiltott határátlépés kísérlete miatt állították elő.

Szerző

Gáz van: beszakadt az aszfalt a szippantós kocsi alatt - Fotó!

Publikálás dátuma
2016.02.27. 14:25
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Beszakadt az útburkolat egy szennyvíz-szippantó teherautó alatt a XVIII. kerületben.

Menet közben szakadt be az aszfalt a kocsi alatt, a járművet tűzoltók emelték ki a fővárosi Halomi úton keletkezett gödörből.

Szerző

Szovjet lőszerek keltettek riadalmat a XVII. kerületben (fotók)

Publikálás dátuma
2016.02.27. 12:27
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Tizennégy lakóház harminchat lakójának kellett elhagynia otthonát szombaton a budapesti XVII. kerületben található Perec utcában, ahol csatornázási munkák során találtak három repeszlőszert - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje szombaton. A lakók délutánra visszatérhettek otthonaikba.

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje elmondta, az előzetes információkkal szemben a Perec utcában nem csatornaépítésen, hanem egy építkezésen, a talajfelszíntől mindössze 40 centiméterre találtak három 76 milliméteres és nyolc 45 milliméteres repeszlőszer mellett 80 kilogramm, vagyis mintegy hét zsáknyi lőport, továbbá fél kilogramm vegyes gyalogsági lőszert. A tűzszerészek a szovjet gyártmányú lőszereket és a lőport központi gyűjtőhelyre szállítják - közölte Bátyi Edina, aki emlékeztetett, a mentesítés idején 100 méter sugarú körben zárták le a környéket, az utcát pedig 200 méter hosszan ürítették ki.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

Szerző