Nem tudnak emelni

Orbán Viktor egyik napirend előtti felszólalásában a parlamentben azt mondta, jogosnak tartja a pedagógusok bérköveteléseit, de egyszerűen most nincs erre pénz. Más ágazatok ilyen irányú igényeit is ki kell elégíteni. Igen, valóban így van, ugyanakkor nem szerencsés, ha egyes társadalmi rétegeket összeugrasztanak, illetve kedveznek az egyik javára a másik ellenében. De a legsajnálatosabb, hogy az egész problematikát kizárólag hatalmi eszközökkel kívánja a Fidesz megoldani ahelyett, hogy a kérdés valódi megoldására törekedne. Azonkívül, ha nem szórnák a pénzt mindenféle felesleges dolgokra, sokkal több anyagi eszköz maradna fontos, a társadalom életében jelentős szerepet játszó gazdasági ágazatok fejlesztésére.

Szerző

MU: új sztár született

Publikálás dátuma
2016.02.29. 07:00
Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images
Karrierje legcsodálatosabb hetén van túl Marcus Rashford. A még a Manchester United-szurkolók előtt is teljesen ismeretlen angol focista csütörtökön az Európa-ligában duplázott, tegnap pedig az ő két találatával verte a MU az Arsenalt (3-2). A cingár támadó mindössze 18 esztendősen vált az Old Trafford-stadion sztárjává. Szinte hihetetlen egyébként, ahogy megtáltosodott a hónapok óta szenvedő Manchester: zsinórban három győzelemnél jár, 270 perc alatt 11 gólt szerzett…

Tegnap játszották a Wembley-stadionban a Ligakupa döntőjét, melyben a Manchester City hosszabbítás után, a 11-es párbajban diadalmaskodott. Kevés hiányzott hozzá, hogy Pellegrini edző együttese már a rendes játékidőben megszerezze a trófeát, ám Fernandinho vezető góljára egy másik brazil, a liverpooli Coutinho válaszolt a 83. percben. A 11-eseket a City futballistái rúgták jobban, pontosabban a liverpooliak rémesen: zsinórban három lövésükből sem született gól. A Liverpool kapuját a belga Simon Mignolet védte, Bogdán Ádám a kispadon ült.

Szerző

Túlteljesített elvárások

Publikálás dátuma
2016.02.29. 06:59
Sidi Péter a légpuska versenyszám alapversenyében a tízméteres olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon Győrben. MTI
"Megvalósult minden, amit terveztünk, amit reméltünk, sőt, az is, amiről csak álmodtunk" – érzékeltette sportlövőink bravúros szereplését Győrik Csaba szövetségi kapitány, aki a szombaton lezárult győri tízméteres Európa-bajnokságon segítette sikerekhez sportolóit. Miskolczi Julianna női puskában, Tátrai Miklós férfi, míg Egri Viktória női pisztolyban jutott döntőbe, s szerzett ezzel riói kvótát. Így nyolcra nőtt az olimpián résztvevő sportlövőink száma, korábban Sidi Péter, Péni István, Szabián Norbert (mindhárom puska), illetve Csonka Zsófia és Tobai-Sike Renáta (mindkettő pisztoly) szerzett indulási jogot.

A magyar válogatott Győrben összesen tizenhárom érmet szerzett. A dobogós helyek tekintetében a junior Major Veronika és Péni emelkedett ki: előbbi két aranyat és három bronzot, utóbbi pedig két aranyat és egy ezüstérmet nyert. A felnőtteknél a futócéllövő Sike József szerzett három érmet (40 vegyes egyéni ezüst, csapat bronz, 30+30 csapat ezüst). A legkellemesebb meglepetést a felnőtt női puskás csapat szolgáltatta: Miskolczi, Zwickl-Veres Kata és a 15 éves Gáspár Lalita 25 év után az első magyar érmet szerezte meg ebben a számban.

"Valószínűleg ez minden idők legeredményesebb magyar Eb-szereplése, csak az oroszok és az ukránok végeztek előttünk az éremtáblázaton. Megelőztük például Németországot, ami óriási szó, tekintve, hogy náluk 2,5 millió igazolt lövő van, míg nálunk 4300" – magyarázta a szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta, a megszerzett nyolc magyar kvóta kettővel több a maximálisan reméltnél.

Szerző