Előfizetés

Hoffmann Rózsa iszonyúan beégett a Facebookon

Publikálás dátuma
2016.02.28. 20:09
Korábbi felvétel. FOTÓ: Népszava
A volt közoktatási államtitkár a hétfői tiltakozás előtt szedte össze a gondolatait, amikor is a szülők úgy tiltakoznak a kormány oktatáspolitikája, és legfőképp a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen, hogy nem küldi iskolába a gyerekét. Hoffmann Rózsa hangot adott ezzel kapcsolatos véleményének, de bár ne tette volna...

A volt államtitkár olyan bejegyzést posztolt közösségi oldalán, amibe igen könnyen bele tudtak kötni az amúgy sem kritikamentes, de annál inkább szemfüles kommentelők - szúrta ki a 444.hu. Mint a politikus írta: Azon gondolkodom, hogy vajon a szülők, akik nem engedik majd hétfőn iskolába a gyermeküket, vajon tudják-e, hogy nincs tanítási szünet? - Itt már belekötött Hoffmann irományába egy kommentelő, mégpedig azért, mert kijelentő mondat végére nem teszünk kérdő jelet, még akkor sem, ha a mondat első része kérdő módban van. A kommentelő epésen azt kérdezi a volt közoktatási államtitkártól, hogy talán hiányozni tetszett-e a nyelvtan óráról. 

A bejegyzés így folytatódik: "és ha tudják, s mégsem engedik, vajon azt szeretnék-e, hogy a lányuk vagy fiuk majdan magyar kultúránk értékeit (mint az itt látható zalai XII. századi gyönyörű kis kápolna) becsülni tudó ifjakká váljanak". Ezzel a mondattal pedig nem csak az a baj, hogy Hoffmann az egynapos hiányzástól egy lépésben eljut odáig, hogy felteszi a kérdést: a jövő gyerekei vajon becsülni fogják-e a magyar kultúra értékeit, vagy csekély műveltségű, befolyásolható emberek lesznek.

A wikipédia szerint ugyanis a politikus által megosztott képen nem egy kápolna látható, hanem egy templom. Egész pontosan a kallósdi Szent Anna-templom, vagy kerektemplomA templomot ráadásul 1260 körül építették, azaz nem a XII. hanem a XIII. században. Ez már épp elég alapot adott a kommentelőknek, hogy ízekre szedjék Hoffmann bejegyzését, valaki még a "zalai" kifejezésbe is belekötött, ami helyesen: Zala megyei, Zala ugyanis egy Somogy megyei település - emlékeztet erre az "apróságra" is a portál.

G. Fodor így kommentálta Orbán évértékelőjét

Publikálás dátuma
2016.02.28. 19:45
Forrás: Facebook
Brüsszelben "dumapolitika" folyik, ha baj van összehívnak egy újabb tanácskozást, értekezést, ezzel szemben Orbán Viktor valóságból kiinduló, cselekvésorientált politikát folytat, amely megoldást kínál ebben a kritikus időszakban, de rendkívül sok konfliktushoz vezet majd - vélekedett a Századvég stratégiai igazgatója a miniszterelnök évértékelő beszéde után a köztévén.

G. Fodor Gábor szerint az európai politikát túlnyomórészt még mindig az elvekhez ragaszkodó elit politika határozza meg, ezért Orbán Viktor cselekvéspolitikája konfliktusos, aktivizmusa veszélyt jelent azokra, akik "öltönyökben leülnek és beszélgetnek" - fogalmazott. 

A stratégiai igazgató az évértékelő egyik legfontosabb momentumának nevezte, hogy a miniszterelnök szerint a pragmatikus, cselekvőképes politikának a valóságból és nem elvekből, ideológiákból kell kiindulnia. Az elmúlt egy év pedig bizonyította, hogy a magyar kormány bejelentéseihez cselekvés is társult - tette hozzá a szakértő.   

G. Fodor Gábor értelmezése szerint a miniszterelnök beszéde arról szólt, hogy egy új történelmi időszakba léptünk, "a népvándorlás korába, ami veszélyezteti mindazt, amit a nemzeti sikeresség feltételeinek gondolunk, veszélyezteti azt amit elértünk és amit még elérhetünk". A beszéd alapján a probléma Brüsszel, amely visszaél hatalmával, magatartásának szimbóluma a betelepítési kvóta, amit csak az emberek akarata, a népszavazás állíthat meg - foglalta össze a csaknem 65 perces évértékelő beszédet.

A Századvég stratégiai igazgatója szerint az erős évértékelő beszéd az európai átlagpolgárokra is hatással lesz, részben azért, mert az utóbbi egy évben Orbán Viktor szerepe hihetetlenül felerősödött, karakterét gyakran Merkel ellentéteként említik, ezért a miniszterelnök szinte minden rezdülésére figyelnek Európában.

Az ellenzéki pártok G. Fodorral szemben nem méltatták a kormányfő beszédét, inkább azt hangoztatták, hogy Orbán elszakadt a valóságtól. A pártok reagálásait és az évértékelőről írt összefoglalónkat ide kattintva olvashatja!

DK: tragikus volt az Orbán-beszéd

A DK szerint nem a menekültek, hanem a miniszterelnök "és skinhead-es csapata" jelenti a legnagyobb veszélyt az országra.

Oláh Lajos a Demokratikus Koalíció független országgyűlési képviselője Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjét követően újságíróknak nyilatkozva a beszédet tragikusnak értékelte, amely szerinte a Horthy-rendszert dicsőítette és elvetette az Európai Unió értékeit. 

Szerinte a kormányfő egy olyan világot álmodott, ahol csupán a fideszes földesurak és a kaszinómogulok érzik jól magukat, de ahol a kockás inges tanároknak vagy a külföldre menekülő orvosoknak, ápolóknak nincs helyük. Hozzátette: a kormányfőnek az évértékelő beszédében arról kellett volna szólnia, miért halnak meg többen fertőzésekben, mint autóbalesetben, miért tüntetnek a tanárok vagy, hogy miért akarja népszavazással kivezetni Magyarországot az Európai Unióból.