Járhatatlan még egy út az árvíz miatt Borsodban

Levonulóban a Sajó árhulláma, a folyó korábbi magas vízállása miatt lezárt utakat hétfőn újra megnyitották a forgalom előtt, ugyanakkor a Tisza magas vízszintje miatt egy úton még nem lehet közlekedni - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Muhi és Köröm közötti, a Sajó árvize miatt lezárt úton, valamint a sajóörösi bekötőúton hétfő délutántól ismét lehet közlekedni. A Tisza magas vízállása miatt Ároktőnél a komphoz vezető út még mindig járhatatlan, és a komp sem üzemel.

Szerző

LMP: nem oldja meg a problémákat a Klik-vezető cseréje

Az LMP szerint a pedagógusok, a szülők és a diákok határozott kiállása hozhat érdemi javulást az oktatásban, a kormány ugyanis csak úgy tesz, mintha meghallgatná a problémákat, de érdemi lépésekre nem hajlandó. 

Ikotity István országgyűlési képviselő három érdemi lépést tartott szükségesnek hétfői sajtótájékoztatóján: kérésre az iskolák fenntartását vissza kell adni a településeknek, ha a települések képesek a visszavételre, és az igazgató személyéről is helyben kell dönteni. Az intézményvezetőnek rendelkezniük kell a munkáltatói jogokkal - sorolta a képviselő, aki szerint mérsékelni kell a pedagógusok valamint a diákok terheit is. 

A politikus szerint a köznevelési államtitkár vagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjének cseréje nem oldja meg a problémákat. A Klik megfelelő finanszírozását szorgalmazta. Arról szólva, hogy a pedagógusok a gyermekeket is bevonják a tiltakozásba, kijelentette: nem lenne erre szükség, ha a tanároknak meg lennének a törvényi lehetőségeik a megfelelő tiltakozásra.

Szerző
Témák
Oktatás Klik

Feljelentették hamisítás miatt is a fideszes képviselőt

Publikálás dátuma
2016.02.29. 16:08
Riz Gábor. Forrás: Facebook
A Jobbik kiegészíti a fideszes Riz Gábor vagyonnyilatkozata ügyében tett feljelentését - közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus kifejtette, hogy korábban a legfőbb ügyészhez fordultak, amiért a kormánypárti képviselő nem tüntette fel megyei fejlesztési miniszteri biztosként kapott 500 ezer forintos jövedelmét. Mint mondta, a bevallásban végül kicseréltek egy oldalt, majd dátum nélkül írtak hozzá kérvényt.

Szilágyi György szerint a vagyonnyilatkozat módosításával Riz Gábor maga ismerte el, hogy magánokirat-hamisítást követhetett el, ezért feljelentésükhöz csatolják a mostani állapotot.

Megjegyezte, örülnek annak is, hogy négy másik miniszteri biztos - Vantara Gyula, B. Nagy László, Szűcs Lajos és Móring József Attila - is kijavította bevallását.

Az ellenzéki képviselő az MNB-törvény javasolt változtatásáról kérdésre közölte: felháborítónak tartja, hogy megpróbálják a jegybank pénzét úgy beállítani, mintha nem közpénz lenne. Értékelése szerint mindent, ami nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, a közvélemény elé kell tárni.

Szerző