Gyerekfejjel a kezében üvöltözött egy nő - Videó! (18+)

Moszkvában őrizetbe vettek egy 39 éves nőt, aki egy kisgyerek fejével a kezében közeledett egy moszkvai metróállomáshoz, s azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. A hidzsábot viselő nőt a rendőrök leteperték és őrizetbe vették. Korábban Moszkva északnyugati részén égő lakáshoz riasztották a tűzoltókat, odabenn egy fej nélküli gyermekholttestet találtak. A kisgyerek négy év körüli lehetett.

A nyomozás vezetői szerint a gyerek dadája volt a gyilkosságot elkövető nő, s ő gyújtotta fel a lakást is. Az 1977-ben született Gyulchekhra Bobokulova az egyik közép-ázsiai volt szovjetköztársaságból, Üzbegisztánból származik, a rendőrök pszichiátriai intézetben helyezték el, s vizsgálják az elmeállapotát. A nő megvárta, amíg a szülők az idősebb gyerekkel elhagyták a lakást, azután hajtotta végre szörnyű tettét.

A Life News orosz bulvárlap úgy értesült, hogy egy kislány volt, akit a dada lefejezett. Az asszonyt az Oktyabrszkoje Polje metróállomásnál igazoltatni akarta egy rendőr, ekkor húzta elő egy táskából a gyerekfejet, s kiabálni kezdett, hogy terrorista, s bomba van nála. Egy újságírónő, aki véletlenül szemtanúja lett az esetnek, először azt hitte, hogy a véres gyerekfej nem igazi, de a tömegben mások mondták neki, hogy valóban gyerekfej volt a nő táskájában. Az asszonyt megvizsgálták, nem találtak robbanószerre utaló nyomot sem a ruházatán, sem a táskájában. A fenyegetést azonban komolyan vették, 2010-ben két öngyilkos merénylőnő robbantotta fel magát a moszkvai metróban, s 2011-ben a domogyedovói repülőtérnél követtek el terrortámadást.

Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas felvétel, csak 18 éven felülieknek ajánljuk!

Szerző

Börtönt kapott a volt miniszter

Jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélte hétfőn a román legfelső bíróság Codrut Seres volt román gazdasági minisztert, mert szemet hunyt egy állami vállalat vezetőségének törvénytelen cselekedetei felett.

A konzervatív párti Seres 2004 és 2006 között volt miniszter a liberális Calin Popescu Tariceanu volt miniszterelnök kormányában. A volt tárcavezető már több mint egy éve börtönben van, ugyanis tavaly januárban egy másik perben is elítélték négy év és nyolc hónapra.

Serest ebben a mostani perben első fokon is négy év szabadságvesztésre ítélték 2014-ben, a legfelső bíróság hétfőn elutasította a vádlott fellebbezését.

A minisztert abban találták vétkesnek, hogy szemet hunyt a minisztériumhoz tartozó Hidroelectrica állami energiavállalat vezetőségének törvénytelenségei fölött, ez utóbbiak tagjai ugyanis az állam számára előnytelen feltételek mellett kötöttek villamosenergia-szállításra vonatkozó szerződéseket.

Az állami vállalat számára előnytelen árameladási szerződések miatt egy ideig a Hidroelectrica képtelen volt elegendő tartalékenergiát biztosítani, ami Románia energiaellátási rendszerének biztonságos működtetéséhez lett volna szükséges. A vádirat szerint Seres megpróbálta eltussolni mindezt. A Hidroelectrica három volt vezetőjét első fokon 5 év szabadságvesztésre ítélték, most a legfelső bíróság 7 évre növelte büntetésüket.

Codrut Serest tavaly januárban abban a korrupciós perben ítélték el, amelyben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt minisztere, Nagy Zsolt is érintett volt. Seres amiatt került a rácsok mögé, mert bizalmas információkat adott ki külföldieknek magánosításra váró állami vállalatokról.

Szerző

80 ezren aláírással tiltakoznak a menekültkvóta ellen

Meghaladta a 80 ezret az aláírások száma a Magyar Közösség Pártjának (MKP) menekültkvóta-ellenes petícióján, amely így ezzel az MKP történetének legsikeresebb ilyen kezdeményezése lett - jelentették be a felvidéki magyar párt politikusai hétfőn Pozsonyban tartott sajtótájékoztatójukon.

A még tavaly októberben elindított petíciónak két célkitűzése van, egyrészt az, hogy elutasítsa a migránsok újraelosztását célzó uniós kvótákat, másrészt pedig az, hogy ügydöntővé változtassa a helyi népszavazások eredményét. Őry Péter, a petíciós bizottság koordinátora, az MKP önkormányzati alelnöke a petíciót támogató aláírások nagy számát történelmi sikernek és óriási eredménynek nevezte. Hangsúlyozta: ez is bizonyítja, hogy a petícióban megfogalmazott kérdések érintik és érdeklik az embereket, mert azok befolyásolni fogják a jövőjüket.

Kérdésre elmondta: a petíciót addig kívánják folytatni, amíg az Európai Unió vezetői nem teszik világossá, milyen valós megoldást látnak a migrációs válság kezelésére, de legalábbis addig, amíg tisztázódik, hogy a közelgő uniós csúcson az egyes tagországok vezetői milyen irányú megoldások mellett foglalnak állást. Kifejtette: az aláírásgyűjtés befejezését követően az addig összegyűlt petíciós íveket beadják a szlovák belügyminisztériumba, s amennyiben a most hétvégén sorra kerülő parlamenti választásokon bekerülnek a törvényhozásba, a petícióban megfogalmazott célkitűzések mentén indítványozni fogják a vonatkozó törvényi szabályozás megváltoztatását is. Az MTI kérdésére hozzátette: petíciójuk ugyan nem célozza népszavazás kiírását a kvóták ügyében, de ha egy ilyen kezdeményezésre sor kerülne, a felvidéki magyar párt azt is támogatná.

Forró Krisztián, az MKP kampányfőnöke a 80 ezer aláírás kapcsán azt mondta: a petíció kiírása helyes döntés volt, amit az aláírások magas számán felül az is bizonyít, hogy azt a felvidéki magyarokon kívül más kisebbségek és szlovákok is támogatták. "Egész Dél-Szlovákia megmozdult erre a petícióra" - fogalmazott Forró Krisztián. Megjegyezte: a petíció sikere a választópolgárok támogatását is jelzi, azt, hogy a helyi magyar közösség erős parlamenti érdekképviseletet akar.

Szerző