Elutasították az állatkínzás elleni törvényjavaslatot

Publikálás dátuma
2016.03.01. 12:38
Illusztráció/Getty Images
Elutasította az MSZP törvényjavaslatát az Igazságügyi bizottság Fidesz-KDNP-s többsége hétfőn - írja a Blikk.

A kormánypártok ezzel bebizonyították, hogy továbbra is az állatgyilkosok és állatkínzók pártján állnak – írja közleményében Kiss László, az MSZP országgyűlési képviselője. Szerinte a közelmúlt brutális esetei bizonyítják, hogy a jelenlegi törvények nem jelentenek kellő visszatartó erőt. Az állatgyilkosok és állatkínzók kevesebb mint 5 százaléka kerül börtönbe, és ezen ítéletek is maximum néhány hónapos szabadságvesztést jelentenek. Az MSZP nem hagyja annyiban a kormánypártokat pedig felszólítják, hogy tartsák be a parlament előtt tüntető tízezres tömegnek tett ígéretüket, és tegyék lehetővé a brutális állatgyilkosok és állatkínzók büntethetőségét.

Az MTI hírei szerint  az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte: a tárca konzultációt kezdeményez az állatvédő szervezetekkel az állatkínzással összefüggő szabályozásról. Völner Pál sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: kiemelt cél, hogy az állatok megfelelő védelemben részesüljenek. Jelezte azt is, hogy a kérdéssel összefüggésben a tárca tanulmányozza a bírói, valamint az európai jogszabályalkotási gyakorlatot is.

Szerző

Összefogott az ellenzék a föladeladás ellen

Publikálás dátuma
2016.03.01. 12:33
FOTÓ: Népszava
Az LMP az állami földek értékesítésének megakadályozását pártpolitikai kérdéseken túlmutatónak tartja, ezért az ellenzéki párt is aláírásgyűjtésbe kezd, hogy segítse Gőgös Zoltán szocialista politikus népszavazási kezdeményezését- jelentette be Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője kedden.

Az ellenzéki párt szeretné, ha egy újabb kérdésre is válaszolna a társadalom: egyetért-e azzal, hogy a nagybirtokszerkezet visszaszorítása érdekében az Országgyűlés módosítsa a földforgalmi szabályozást, megfelezve a természetes személyek számára meghatározott birtokmaximumot a jelenlegi 300 hektárról 150-re. A politikus Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert és családját hozza példaként arra, hogy ha valakinek több gyermeke van, a családi gazdasága akár az 1500 hektárt is elérheti.

Az MSZP egyeztet az LMP-vel az aláírásgyűjtés technikai részleteiről - nyilatkozta a Népszavának Gőgös Zoltán, aki hétfőn vette át az aláírásgyűjtő íveket. Az LMP mellett a civilek, szakszervezetek segítségére is számít az MSZP elnökhelyettese. A népszavazás kezdeményezőinek négy hónap alatt kell megszerezniük a kellő számú támogató aláírást. A személyes kampányolás mellett fontos szerep jut az internetnek is a mozgósításban. Az íveket majd le lehet tölteni a világhálóról is, így bárki gyűjtheti az aláírásokat. Ez nem csak a földről, hanem a kormány kritikájáról és lopás elleni akciól szól majd a népszavazás - tette hozzá Gőgös Zoltán. Az ellenzéki poltikus szerint, hanem is jön össze a 4 milló szavazat, de 2-2,5 millióan voksolnak az állami földek eladása ellen, a kormány azt sem hagyhatja figyelmen kívül.

Lapunk kérdésére Gőgös Zoltán azt sem zárta ki, hogy egyeztetnek a március 15-re a Hősök terére tervezett tüntetés szervezőivel és a földkérdés is megjelenhet a többi téma között.

Szerző

Deutsch Tamás trágár szavakkal "Puklizott"

Publikálás dátuma
2016.03.01. 11:27
Igen, az ott Deutsch Tamás Orbán Viktor és Shmitt Pál mögött Forrás: Deutsch Tamás/Facebook
Jól sejtette a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, hogy lesz itt mocskos ávózás, és hát így is történt. Mint a Népszava is megírta, a Teleki Blanka Gimnázum, a "pedagóguslázadások"  egyik kulcsfigurájává vált igazgatója a Klubrádióban tárta fel családi hátterét, ismerve a hatalom módszereit a vele szembeszállók lejáratására, a direktor úgy gondolta: megelőzi, hogy mindezt  a kormányközeli sajtó hozza nyilvánosságra. Ezt meg is tette, ami persze nem óvta meg attól, hogy például Deutsch Tamás ne gyakorolja rajta meglehetősen maníros fideszes fenegyerek-stílusát; így hát született egy újabb, útszéli trágárkodással fűszerezett "vélemény"- opusz, ezúttal Pukli igazgató úrról. 

Vigyázat, szöveghű közlés jön: 

A Pukli egy iskolaigazgató. Teljesen.
Egy a jó ügyért, és egyáltalán nem és hangsúlyozottan nem pártpolitikailag, tetőtől-talpig ember. Sőt.
Mint az ilyen tetőtől-talpig és rettenetesen és tisztességesen és nem magáért, hanem mindenkiért alakokról szokott, persze kiderült, a biztonság kedvéért azért MSZP (vagy SZDSZ vagy Együtt vagy DK vagy PM vagy az összes) tag volt. Kilépett., nem kicsit, nagyon.
És volt a Zuschlaggal is, de nem azért, amiért a Zuschlag volt vele.
És aztán még az is kiderült, Pukli nagyapja "megdöbbentő őszinteséggel" mocskos ávós volt. Nyilván nem magáért, mindenkiért, de azért azt már nem lehet kizárni, hogy bizonyára pártpolitikailag volt.
A Pukli testvére meg nettó "köztörvényes" (mi a fasz lehetne más, államellenes???) bűnöző, börtönben csücsül a nulladik órától a nulladik óráig.
A Pukli a Mozgalomban szimbóólikus Vezető.
Ennyi.

Hát így. 

Szerző