Nyomoznak Farkas Flórián ellen

Hivatali vesztegetés miatt nyomozást indított a Központi Nyomozó Főügyészség egy feljelentés alapján, amely szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egy képviselőjének Farkas Flórián fizetést ajánlott, ha segít megbuktatni az akkori elnököt. 

Az MTI megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség közölte: február 25-én indítottak nyomozást az ügyben hivatali vesztegetés miatt egy magánszemély feljelentése alapján, a nyomozás határideje április 1. Az ügyben nincs gyanúsított, a nyomozás állásáról azonban egyelőre nem adhatnak további tájékoztatást.  Az Index kedden azt írta, hogy a főügyészség arról tájékoztatta Tényi Istvánt, nyomozást indítottak a feljelentése alapján. A portál cikke szerint Tényi azért tett feljelentést, mert Hegedüs István - az ORÖ Farkas Flóriánt követő elnöke - január végén, sajtótájékoztatón lejátszott egy felvételt, amely szerint Farkas Flórián fizetést ajánl egy képviselőnek, ha Hegedüs István megbuktatására szavaz.

Szerző

Megtámadták a Fidesz "kvóta-népszavazását"

Bírósági felülvizsgálati kérelem érkezett a kormány által a kötelező betelepítési kvóta ügyében kezdeményezett népszavazás ügyében, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői hitelesítő határozatával szemben - derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldaláról.

Az NVB-nek a népszavazási kezdeményezésről szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően a bírósági felülvizsgálati kérelmet öt napon belül kell továbbítani a Kúriához, amelynek a kérelmek beérkezésétől számítva 90 napja van a jogorvoslati kérelem elbírálására. 

A kormány képviseletében Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerdán nyújtotta be a népszavazásra javasolt kérdést hitelesítés céljából. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Az NVB hétfőn hitelesítette a kormány kezdeményezését, miután megállapította, hogy a kérdés megfelel az alaptörvényben és a népszavazási kezdeményezésekről szóló törvényben megfogalmazott követelményeknek. A határozat ellen 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani.

A Liberálisok és a PM is jelezte: bíróságon támadják meg a hitelesítő határozatot.

Szerző

Egymás felé száguldó mentőautók ütköztek egy kereszteződésben - Fotók

Publikálás dátuma
2016.03.01. 14:23
MTI fotók: Kelemen Zoltán Gergely
Drámai látványt nyújtott a Szegeden, a Kálvária sugárút és a Londoni körút kereszteződésében ütköző két  összeroncsolódott mentőautó. Az egyik jármű az oldalára borult, a balesetben, amiben négyen sérültek meg. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az első adatok szerint az egyik jármű használta a megkülönböztető jelzéseit, a sérültek a  mentőszolgálat munkatársai, őket kórházba vitték. Az ütközés erejét mutatja, hogy az alkatrészek több tíz méteres körben szétszóródtak - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Szerző
Frissítve: 2016.03.01. 15:33