Előfizetés

Brókerbotrány - Nem jó a Buda-Cash vagyonfelmérése?

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolója felülvizsgáltatja a vagyonfelmérés eredményét, mert a brókerház ügyfélvagyon vizsgálatának külső szakértői jelentése téves megállapításokat tartalmazott - közölte a társaság felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN).

Mivel a felülvizsgálat érintheti egyes ügyfelek hiányzó vagyonelemei után járó kártalanítás összegét is, a felülvizsgálatról a felszámoló soron kívül tájékoztatta a Befektető-védelmi Alapot (Beva) - írták.

A felülvizsgálat oka, hogy a 2015. december 23-án közzétett adatok alapjául szolgáló külső szakértői jelentés olyan téves megállapításokat tartalmazott, amelyek egyes kiadási arányszámokat érinthetnek. Erre figyelemmel a felszámoló teljes felülvizsgálatot rendelt el szerződéses partnerénél.

A felülvizsgálat legkésőbb 2016. március 11-ig lezárul, eredményéről a Buda-Cash felszámolója a honlapján tájékoztatja az ügyfeleket - áll a közleményben.

A PSFN tavaly december 23-án arról tájékoztatott, hogy lezárult a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír Zrt. átfogó vagyonvizsgálata, így mindkét felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató ügyfelei részére teljes körűen megkezdődhet az elérhető vagyonelemek kiadása és a Beva kártalanítása. Mint írták, mind a Buda-Cashnél, mind a Hungáriánál vannak olyan eszközök, amelyekben hiány mutatkozik, ezért a felszámoló a hatályos jogszabályok alapján, homogén csoport képzés révén határozta meg az egyes ügyfeleknek kiadható eszközöket, illetve azok kiadási arányszámát.

MSZP: romokban az egészségügy

A Magyar Kórházszövetség siófoki kongresszusán ma végre a Fidesz-kormány is megérkezett a magyar valóságba: az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár elismerte, hogy az egészségügy az összeomlás határán áll. Beneda Attila egyenesen humánerőforrás-krízisről beszélt, magyarul arról, amiről mindenki: a létszámhiány mára életveszélyessé vált - olvasható az MSZP közleményében.

A közlemény így folytatódik:

A Fidesz pont hat éve ígéri az egészségügy megmentését, és pont hat éve nem csinál semmit. Hat év fájóan sok idő a problémák felismerésére, a magyar betegeknek pedig nincs újabb hat évük az ellátórendszer égető gondjainak megoldására. Elfogadhatatlan, hogy a kormány ma júliusra ígéri a rendszer három részesre tervezett átalakításának első lépését! Vegyék már észre: az egészségügyben nem csepegtetett reformokra, hanem azonnali tűzoltásra van szükség!

A brutális szakorvosi és szakdolgozói elvándorlás megfékezésének egyetlen gyors megoldása az, ha a Fidesz-kormány befejezi a hazug ígérgetést, és valódi fizetésemelést hajt végre az egészségügyi ágazatban!

Túltolók

Azt mondják, a tárgyalóasztal mellett szeretnék megbeszélni, megoldani a problémákat, a tárgyalóasztalhoz azonban főként csak azokat hívták meg, akiknek nem érdeke a köznevelésinek nevezett rendszer gyökeres újragondolása, akik csak a jelenlegi rendszer keretein belül maradó korrekciókat fogalmaznak meg, vagy akik teljesen elégedettek az orbáni oktatáspolitikával - írja az oktatásüggyel foglalkozó holnap megjelenő publicisztikájában Juhász Dániel.

Balog Zoltán humánminiszter ugyan beismerte, hogy "túltolták" a biciklit, és Palkovics László oktatási államtitkár is a túlközpontosított rendszert bírálta. Majd a kerekasztal mindent megold, mondják, az a kerekasztal, amely mellől hiányzik mindenki, akinek ott volna a helye. Nincsenek ott a pedagógus szakszervezetek, az oktatással foglalkozó szakmai szervezetek, a közoktatás gondjairól közvetlen tapasztalatokkal rendelkező tanárok, a diákok és a szülők képviselői.

Azok, akik mellébeszélés helyett valódi változásokat szeretnének. Rájuk nincs is szükség, kint ragadtak az utcán. A Fidesz szerint mindenki, aki nem ért velük egyet, szabad akarattal nem rendelkező agymosott, külső erők által mozgatott zombi, kommunista felmenőkkel, Soros György pénzével, galád ellenzéki aktivistákkal a hátuk mögött. Mondják mindezt békés tanárokra, diákokra, szülőkre, akik még mindig bíznak abban, hogy a kormány majd meghallja a hangjukat, a figyelmeztetésüket.