Előfizetés

Rendőrök elől menekült mezítláb a cigicsempész

Az autóját tízmillió forint értékű cigarettaszállítmánnyal hátrahagyó, mezítláb menekülő csempészt fogtak el a pénzügyőrök és a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön.

Magyar Norbert elmondta, hogy a pénzügyőrök a napokban a 41-es főúton próbáltak megállítani ellenőrzésre egy személyautót, de annak sofőrje a fény- és hangjelzést figyelmen kívül hagyva továbbhajtott.  A gépkocsivezető nem sokkal később kiugrott a kilencezer doboz cigarettát rejtő kocsijából és - mint utólag kiderült - gyalogosan elmenekült. A NAV munkatársai a rendőrök segítségével a keresésére indultak, és ellenőrizni kezdték a környék közúti forgalmát is. Végül egy gépkocsiban találtak rá a cipő nélküli, térdig sáros csempészre, aki korábban felhívta telefonon egy ismerősét, az vette fel az autójába egy megbeszélt helyen.  Az elfogott sofőr elismerte, hogy ő vezette a tízmillió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtő kocsit. A járművet a dohányáruval együtt lefoglaltak a pénzügyőrök, a férfi ellen pedig eljárást indítottak.

Súlyos karambol az M3-ason - Őrizetben a sofőr

Őrizetbe vett egy súlyos közlekedési balesetet okozó ukrán autóbuszvezetőt a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön.

Fehérvári Marietta elmondta, hogy a 37 éves sofőr szerdára virradó éjjel az M3-as autópálya nyíregyházi szakaszán járművével nekiütközött egy előtte haladó román személygépkocsinak. Az autóban utazó román állampolgárok közül egy 65 éves és egy 52 éves férfi életveszélyesen megsérült, míg hárman, egy 49 éves és egy 43 éves férfi, valamint egy 55 éves nő könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hallgatóknak árulták a drogot Debrecenben - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.03.10. 09:38

Egy debreceni férfi éveken át foglalkozott marihuána kereskedelemmel, többnyire a helyi hallgatóknak árulta a drogot, amit sokszor házhoz is szállított. A bűnözői csoport vezetőjével és hét társával szemben vádemelést javasolnak a nyomozók. A fő képre kattintva galéria nyílik!

A férfi kezdetben egyedül árulta a drogot, majd élettársát és szűk baráti köréből további személyeket is bevont az üzletelésbe. Többnyire a helyi felsőoktatási intézmény hallgatói részére adták el a drogot, gyakran házhoz is szállították a marihuánát.

A bűnszervezet hierarchikus rendszerben működött, a bűnözői csoport tagjainak sem bejelentett munkahelyük, sem legális jövedelmük nem volt, a kábítószer eladásából szerzett hasznot fordították megélhetésükre. Az eljárás során a nyomozók a teljes szervezetet felszámolták, három gyanúsított jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A beazonosított magyar és külföldi állampolgárságú kábítószer-fogyasztó személyeket szintén gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomásukkal együtt vállalták a helyi drogambulancián kábítószer-használatot kezelő ellátáson való részvételt.

A bűnözői csoport tagjainak otthonaiban megtartott házkutatások alkalmával a nyomozók a kábítószeren, illetve annak értékesítésével összefüggő tárgyakon kívül lőfegyvereket, lőszereket, robbanóanyagot, robbantószert, különböző vegyi anyagokat, vegyszereket, valamint nagy értékű nemesfém tárgyakat találtak és foglaltak le. A bűnszervezet egyik tagjának debreceni lakóhelyén különböző fejlődési stádiumban lévő cannabisz növényeket, illetve ezek termesztéséhez, gondozásához szükséges tárgyakat és növényvédő szerek is lefoglaltak a rendőrök.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldi meg a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség részére - olvasható a police.hu oldalon.