Nyitva tartó boltok a hosszú hétvégén

Publikálás dátuma
2016.03.11. 10:55
FOTÓ: Népszava
Szombaton és hétfőn a szokásos rendnek megfelelően tartanak nyitva az üzletek, vasárnap és kedden az ünnep miatt zárva lesznek - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

A tájékoztatás szerint hétfőn egyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek. A zárva tartási időszakban - vasárnap, kedd - a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek a gyógyszertárak,  a benzinkutak, a reptéri boltok, a vasúti és autóbusz-pályaudvarokon lévő üzletek, piacok, vásárok, és a 200 négyzetméternél kisebb alapterületű kis üzletek a tulajdonossal és segítő családtagokkal.

Ugyancsak nyitva tarthatnak az 50 négyzetméter alapterület alatt újságot, a 150 négyzetméter alapterület alatt virágot, valamint kizárólag pékárut és tejterméket értékesítő üzletek 4 óra 30 és 12 óra között, valamint a vendéglátó-, és szórakozóhelyek.   Március 16-tól, szerdától a szokásos rendjüknek megfelelően fogadják az üzletek a vásárlókat.

Szerző

Felfüggesztette a KEG-papírok kereskedését az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken átmenetileg felfüggesztette a KEG Nyrt. tőzsdei részvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt tartalmú rendkívüli tájékoztatás közzétételéig marad érvényben - közölte az MNB pénteken.

A tájékoztatás szerint a tőkepiaci felügyeletet is ellátó jegybank észlelte, hogy a KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (KEG) 2016. március 10-én - késedelmesen - közölte a könyvvizsgálójának személyében bekövetkezett változást. A vonatkozó jogszabályok értelmében a társaságnak a változás rövid indokolását is közzé kellett volna tennie.

A jegybank rendelkezésére álló dokumentumok alapján a könyvvizsgáló lemondásához súlyos, a könyvvizsgáló által feltételezett, a kibocsátó érdekkörébe tartozó jogszabálysértések vezettek, ezért az MNB a vonatkozó információk haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére is kötelezte a KEG-et. A közleményben emlékeztetnek, hogy az MNB 2016. február 25-én a tájékoztatási kötelezettséggel összefüggő jogszabálysértések miatt összesen 10 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a társaságra.

A KEG részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "T", technikai kategóriájában jegyzik, ahol azok a társaságok szerepelnek, amelyeknek nem volt még nyilvános részvényértékesítésük. A társaság cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) tárolásával és forgalmazásával foglalkozik.

Szerző

Megint drágább lett az üzemanyag

Publikálás dátuma
2016.03.11. 09:08
Illusztráció: Thinkstock
Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Az emeléssel a benzin átlagára 311-312 forintra, a gázolajé 313-314 forintra nőtt. Legutóbb szerdán változtak az árak, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 2 forinttal, a gázolajé pedig bruttó 4 forinttal emelkedett. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Szerző
Témák
üzemanyag benzin