Előfizetés

Gólnélküli szenvedés a Puskás-Videoton mérkőzésen

Gólnélküli döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában a címvédő Videoton szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.

OTP Bank Liga, 26. forduló: Puskás Akadémia FC - Videoton FC 0-0

Felcsút, 1718 néző, v.: Solymosi
sárga lap: Zsidai (31.), Márkvárt (82.), Mészáros K. (94.), illetve Simon Á. (26.), Oliveira (32.), Pátkai (65.)

Puskás Akadémia:

Pajovic - Pauljevics, Fiola, Kelic, Forró - Zsidai, Bacelic-Grgic (Lipcsei 91.) - Csurko, Sallai R. (Zsótér 62.), Pekár (Márkvárt 63.) - Mészáros K.

 Videoton:

Kovácsik - Nego, Vinícius, Juhász R., Stopira - Simon Á. - Suljic, Pátkai, Kovács I. (Haraszti 64.), Oliveira (Géresi 68.) - Feczesin

A találkozó első félideje a Videoton meddő fölényét hozta, komolyabb helyzet azonban csak Feczesin előtt adódott: jól helyezett fejesét bravúrral hárította Pajovic. A Puskás Akadémia a szünet előtti percekben élénkült meg kissé, ekkor volt néhány lehetőségük a vendégkapu előtt.

Fordulást követően tovább esett az amúgy is alacsony színvonal, ekkor már egyik csapat sem jelentett sok veszélyt a másik kapujára. A meccs legnagyobb helyzete a hosszabbításban jött el, Márkvárt lövését Kovácsik védte szépen.  A döntetlen azt jelenti, hogy a két együttes hetedik élvonalbeli találkozóján sem tudott nyerni a Puská

Eppel duplájával győzött a Honvéd

A Budapest Honvéd hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Budapest Honvéd-Paksi FC 2-0 (1-0)

Bozsik-stadion, 1300 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerző: Eppel (7., 63.)

sárga lap: Holender (69.), illetve Gévay (35.), Lenzsér (61.)

Honvéd:

Horváth A. - Botka, Lovric, Kamber, Bobál D., Baráth - Nagy G., Vasiljevic (Ikenne-King, 82.), Hidi - Youla (Holender, 61.), Eppel (Constantinescu, 86.)

Paks:

Székely - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp K. - Koltai (Kecskés, 72.), Szakály D., Bertus (Hahn, 72.), Bartha - Bajner (Balázs Zs., 67.)

Kezdeményezőbb, frissebb játékkal kezdte a meccset a házigazda kispesti csapat, amely - a korábbi paksi játékos, Eppel Márton révén - rögtön az első félidő elején vezetést szerzett. A folytatásban némileg aktívabbá váltak a vendégek, többször próbálkoztak, de mivel komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni, nem sikerült egyenlíteniük. A szünetig hátralévő időben a Honvéd leginkább ellentámadások végén alakított ki lehetőségeket.

A második felvonásban a fővárosiak domináltak, veszélyes játékuk egy szabadrúgás, illetve egy paksi kapushiba után újabb gólt eredményezett. A tolnaiak a hajrában törekedtek a szépítésre, de nem akadt számottevő helyzetük.

Íme a labdarúgó NB I-es meccsek eredményei

A Budapest Honvéd hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Paksi FC-t, A Diósgyőr 3-0-ra a Haladást, a sereghajtó Békéscsaba a 89. percben szerzett góllal 1-0-ra a vendég Újpestet, a Puskás Akadémia és a Videoton találkozóján viszont nem született gól a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.