Kutyaszorítóban a kormány? Oktatásról kérdeznek a Házban

Publikálás dátuma
2016.03.20. 15:04
Korábbi felvétel. FOTÓ: Népszava
A kormányhoz intézett kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be aktuális kéthetes ülését az Országgyűlés hétfőn. A Parlamentben kínos kérdések hangozhatnak majd el, ugyanis az ellenzéki képviselők többek között az oktatásról, az egészségügyről, a béremelésről és a földprivatizációról is kérdezik a kormányt.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően hangozhatnak el a kérdések. A parlament honlapján elérhető információk alapján a Fidesz padsoraiból Bene Ildikó Szolnok és Budapest "összekötéséről" kérdezi a nemzeti fejlesztési minisztert, Salacz László pedig a felsőfokú duális képzés eredményeiről kér tájékoztatást az emberi erőforrások miniszterétől.

Az MSZP-ből Korózs Lajos szintén Balog Zoltánhoz fordul és az egri kórház jövőjéről vár választ, Gúr Nándor pedig azt kérdezi a nemzetgazdasági tárcavezetőtől, hogy a kormány mikor kezdi érdemben emelni a nettó minimálbért.

A Jobbikból is lesz képviselő, aki az emberi erőforrások miniszterének álláspontjáról érdeklődik, Farkas Gergely kérdésének címe: A kormány miért nem kíváncsi a diákok véleményére. A szintén jobbikos Magyar Zoltán az állami földprivatizáció leállítását sürgeti majd a földművelésügyi miniszternek címzett felszólalásában.

Az LMP-s Sallai R. Benedek arról kérdezi majd Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy "miért szigeteli el a kormány a vidéket", frakciótársa, Szél Bernadett pedig "Az oroszoknál befuccsolt, a magyaroknak még jó lesz" címmel intéz kérdést a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoshoz. A képviselőknek a kérdéseket követően további egy órájuk lesz azonnali kérdéseket feltenni a kabinetnek. A Ház ülése ezt követően napirend utáni felszólalásokkal ér véget. 

Szerző

Sötétségbe borult a Lánchíd - Fotó!

Publikálás dátuma
2016.03.20. 13:21
A debreceni református nagytemplom a Föld órája akció előtt és után. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Nemcsak a Lánchíd, hanem a debreceni Nagytemplom és a nyíregyházi székesegyház fényei is kialudtak a Föld órája akcióhoz csatlakozva szombat este. Az MTI kombóképet készített a Lánchídról kivilágítva, majd az akció órájában kivilágítatlanul.  A Természetvédelmi Világalap (WWF) nemzetközi energiatakarékossági akcióját, amely a Földet fenyegető klímaváltozás veszélyére hívja fel a figyelmet, 2007-ben rendezték meg először. 
A debreceni református nagytemplom a Föld órája akció előtt és után. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A debreceni református nagytemplom a Föld órája akció előtt és után. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A nyíregyházi római katolikus társszékesegyház a Föld órája akció előtt és után. MTI Fotó: Balázs Attila

A nyíregyházi római katolikus társszékesegyház a Föld órája akció előtt és után. MTI Fotó: Balázs AttilaSzerző
Frissítve: 2016.03.20. 13:28

Meghalt a Parlament honlapja

Vasárnap délelőtt elérhetetlenné vált a Magyar Országgyűlés honlapja, a parlament.hu.

A hibaüzenet szerint: „Az elérni kívánt számítógép ki van kapcsolva vagy nem működik a kért szolgáltatás, a megadott rendszer hálózata nem működik, a tűzfal szabályrendszere nem engedi Önt csatlakoznia megadott számítógéphez.”

A honlapon közölt „segélykérő” telefonszámot senki nem vette fel. 

Update: dél után nem sokkal ismét működésbe lépett a parlamenti honlap. A hiba okáról nem adtak tájékoztatást.

Szerző