Tűz ütött ki egy balatonfüredi szállodában

Kigyulladt egy szálloda szaunája Balatonfüreden vasárnap délután, a tűzoltók 48 embert kísértek ki az épületből - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csépányi-Barczi Petra elmondta, vasárnap délután Balatonfüreden a Táncsics utca egyik szállodájának szaunájában ütött ki tűz. A tüzet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetése mellett a veszprémi és a badacsonytomaji hivatásos, valamit a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók körülhatárolták, a füsttel telítődött épületből 48 embert kísértek ki. A szóvivő közölte, senki nem sérült meg, az utómunkálatok jelenleg is tartanak.

Szerző

Magyar erasmusos diák is sérült a tragikus buszbalesetben

Balesetet szenvedett egy Erasmus ösztöndíjas egyetemistákat szállító autóbusz Spanyolországban, Katalóniában - közölték helyi hatóságok. A karambolban a legutóbbi információk szerint 13-an meghaltak és 28-an megsérültek, nyolc ember sérülése súlyos, négyé pedig nagyon súlyos. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője azt közölte, hogy egy magyar sérültje van a balesetnek.

Az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta, összesen 50-en ültek a buszon. A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett és az autópálya középső szalagkorlátjának ütközött.

A balesetben egy 24 éves magyar fiú sérült meg, mindkét keze eltört. A barcelonai magyar főkonzulátus munkatársa telefonon beszélt vele, és az egyetemista elmondta, hogy a kórházban megkapja a szükséges ellátást, a családja pedig hamarosan kiutazik hozzá, így egyelőre nem kért segítséget. Azt is elmondta, hogy ő volt az egyedüli magyar a buszon.

Menczer Tamás korábban tévesen arról tájékoztatott, hogy a kórházak jelentése szerint három magyar könnyű sérültje van a balesetnek, egy 20 éves lányról, valamint egy 23 és egy 24 éves fiúról tudtak.

   

Szerző
Frissítve: 2016.03.20. 18:25

Tűzvész egy pécsi panelben: bennragadtak a lakók - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.03.20. 13:30
MTI Fotó: Sóki Tamás
Egy lakóház harmadik emeletén gyulladt ki egy lakás vasárnap délelőtt Pécsett, a tűzoltók a füst miatt senkit nem engedtek ki a lakásokból. Valószínűleg a bekapcsolva maradt tűzhelyen felejtett vasárnapi ebéd gyulladt ki a konyhában. Személyi sérülésről nincs információ.

A pécsi hivatásos tűzoltók több járművel és egységgel kezdték meg a tűz oltását, valamint a lakások átvizsgálását. Az egységek a tűzzel érintett lakásban vasárnap délben még dolgoztak a lángok elfojtásán, az épület külső homlokzatán pedig egy vízsugárral gátolták a lángok terjedését – írta a vs.hu a katasztrófavédelem közlése alapján, akik úgy tudják, hogy a lakásban nem volt senki, személyi sérülésről sem tudnak.

MTI Fotó: Sóki Tamás

MTI Fotó: Sóki Tamás

A lépcsőház füsttel telítődött, ezért az esetlegesen otthon tartózkodók nem hagyhatták el a lakásaikat. A tűzoltók megkezdték az épület átszellőztetését.

Szerző
Frissítve: 2016.03.20. 13:55