Damu kikészült - Állami gondozásba kerül születendő gyereke?

Publikálás dátuma
2016.03.21. 09:39
Lehet, hogy a színész soha nem tarthatja majd a kezében a kislányát? - Illusztráció/Thinkstock
Három évet ültem ártatlanul, de az nem viselt meg annyira érzelmileg, mint most ez a történet, ami a pici lányom sorsáról szól - ezt Damu Roland nyilatkozta a Borsnak. Másfél hónapja elköltöztem otthonról, mert már nem bírtam nézni, hogy (a felesége) mit művel magával és a picivel. Színészházban la­kom, saját lakás nélkül esélyem sincs arra, hogy magamhoz ve­gyem a kislányomat. Gyesre sem mehetek, férfiként nem tudok mit kezdeni egy újszülöttel, akiről már most tudni, hogy alkoholszindrómával születik meg, és még ki tudja, milyen bajokkal - panaszolta a színész.

Majának - Roland így szeretné elnevezni a születendő kislányt – két hónap múlva kell világra jönnie, de lehet, előbb érkezik, mert az édesanyja a terhessége idején ivott. Erről tudott a gyámhivatal is, ahol elvették az asszonytól a felügyeleti jogot - írja a lap. A kicsit Edina testvére szeretné magához venni, aki rossz anyagi körülmények között él, három hónapja például kikötötték náluk a villanyt – sorolta a problémákat Damu Roland, hozzátéve: három gyerek van ott, épp most válnak, és még Edina is oda akar költözni, vagyis an­nak ellenére is a gyermekünk közelében maradhatna, hogy a gyámügy eltiltotta a gondozástól. 

A börtönviselt színész a Borsnak elmondta azt is, hogy mint számára már későn, az esküvőjük után kiderült,  a felesége húsz éve iszik, ha olyanja van, csak a pia érdekli. Fordultak mindenhova segítségért, pszichiáterhez is, de sajnos nincs kényszerkezelés – panaszkodik Roland. Előfordult, hogy egy héten h­á­­romszor kellett kihívni az ügyeletet, a rendőrséget vagy a mentőt.

Egy idő után a védőnőnek le kellett jelentenie a gyámügynek, mi történik, csütörtökön pedig jelentkezett a gyámügyes hölgy, hogy megvan a döntés, ha megszületik a baba, elveszik az anyjától. Damu aggódik, mert bár Edina a hetedik hónapban van, a hasa elkezdett összezsugorodni. Az elmúlt négy hétben folyamatosan ivott, négy napon át nem evett, nem nő a hasa, ag­gasztó az állapota – mondja megtörten a színész. Nem azért szólalok meg, mert áztatni akarom a feleségemet, egyszerűen nem tudom már, hogy kihez fordulhatnánk. Ki tud segíteni Edinán, ki menti meg a gyermekemet?

Szerző