Előfizetés

Távoznak a TV2-től - Megy a Juhászra uszított riporter is

Publikálás dátuma
2016.03.21. 17:41
FOTÓ: Népszava
Otthagyta a TV2-t az a riporter, aki akarata ellenére vált részesévé a csatorna és Juhász Péter közötti konfliktusnak - értesült a Comment blog. Szabó Tibort a hírek szerint csak belerángatták a riport készítésébe, ahogy abba is, hogy az ő hangján menjen le a Pukli Istvánt lejáratni célzó anyag Zuchlag Jánossal. A Tények körül kirobbant botrány után 10 nap alatt már három riporter és egy bemondó távozott a stábból. 

Ahogy a Népszava beszámolt róla, a TV2 vezetése egy korábbi sikerműsor, a Napló újraindításával rázná fel a csatornát, melynek producere Hajdú Péter lesz. A Népszabadság információi szerint Azurák Csaba után Várkonyi Andrea is távozik a Tények csapatából, valószínűleg mindketten az új műsorban kapnak szerepet, áprilisban pedig az RTL Klub egyik alapítótagja, Gönczi Gábor kezd a Tényeknél. A lapnak nyilatkozó TV2-s munkatársak riasztónak tartják, hogy azok a kollégák kerülnek előtérbe, akik elvállalják az ellenzéki politikusok vagy a kormányzati politikával szemben kritikusan megnyilvánuló közéleti szereplők lejáratását szolgáló riportokat. A lap forrásai egybehangzóan leszögezték: nem akarnak „Kunfalvi Nórákká" válni. 

A Comment blog ezután azt írta, hogy felmondott az a riporter, aki a TV2 Tények című hírműsora számára próbálta vasárnap becserkészni Juhász Péter egyik korábbi kritikusát, Torsa Mátyást, aki ahelyett, hogy beszállt volna a politikus lejárató kampányába, feltette az internetre az egész beszélgetésüket. 

A felmondott riporter, Szabó Tibor állítása szerint csak belecsöppent a dologba, a hvg.hu azt írja, hogy a Tények stábja körül kialakult hangulat, a Habony-közeli hírigazgató felvétele és a lejárató anyagok megrendelése miatt eleve azt tervezte, hogy otthagyja a televíziózást. A portál információi szerint Szabó korábban a Közszolgálati Egyetem sajtóosztályán dolgozott, fél éve érkezett a Tényekhez, és rendszerint nem is foglalkozott politikai anyagokkal, az új helyzet azonban nem volt tolerálható számára.

A Comment blog szintén azt írja, hogy Szabó eredetileg nem akarta elvállalni a Juhász Péter-sztorit, amelyet eddig az újonnan odahozott volt Célpont-riporter, Kunfalvi Nóra vitt. Ám Szabónak utasításba adták, hogy szálljon be az anyag készítésébe, ahogyan korábban azt is megszabták neki, hogy az ő hangján menjen le egy Pukli Istvánnal szembeni lejárató anyag, ami szintén az Együttes politikust alaptalan vádaskodó kérdésekkel befeketíteni akaró Kunfalvi Nóra nevéhez fűződik, ez volt ugyanis az első anyag, amit a riporter készített a TV2-nek.

Kunfalvi Nóra múltjáról és a Juhász ellen indult lejárató kampányról bővebben itt olvashat:  Botrány fűződik a Juhászt gyalázó TV2-s riporter nevéhez

Kisiklott egy villamos a Széll Kálmán téren - Fotók + videó

Publikálás dátuma
2016.03.21. 17:04

Reggel fél 9 körül kisiklott egy Combino a Széll Kálmán téren, ezért egy ideig pótlóbusz járt a 4-6-os villamos vonalán a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között. Délutánra ismét a teljes vonalon járnak a 4-es, a 6-os és a 17-es villamosok.

A baleset miatt a 4-es és a 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér, a 17-es villamos helyett pedig a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Széll Kálmán tér között pótlóbuszok közlekedtek hétfő délelőtt.

 

Az Index hónapok óta rögzíti a Széll Kálmán tér felújítását, a 15 másodpercenként rögzített képek megörökítették a villamos kisiklását is, amit ide kattintva nézhet meg!

Mészáros Lőrincre küldik az OLAF-ot

Publikálás dátuma
2016.03.21. 16:51
FOTÓ: Népszava
A Demokratikus Koalíció (DK) arra fogja kérni az Európai Csalás Elleni Hivatalt (OLAF), hogy vizsgálja ki a Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester cégének közreműködésével készült Békés megyei ivóvízberuházást  - közölte hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.

Varju László hangsúlyozta, a 66 települést és 300 ezer embert érintő projektet tavaly szeptember végére kellett volna befejezni. A független képviselő hozzátette, a DK viszont fényképekkel tudja dokumentálni, hogy a munkával még mindig nem végeztek.

Leszögezte, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek nyilatkoznia kell az ügyben, mert a munkát december 31-ig készre kellett jelenteni az EU felé, különben Magyarország elesett volna 33 milliárd forintnyi uniós támogatástól. Ha viszont készre jelentettek egy el nem végzett munkát, akkor az igazolások kiadásával feltehetően okirathamisítást követtek el - tette hozzá.

Fel kell tenni azt a kérdést, hogy valóban javult-e a vízminőség ezeken a településeken és azt is meg kell tudni, mi indokolta, hogy a beruházás próbaüzemét hat hónapról egy hónapra csökkentették - mondta. Mészáros Lőrincnek és a projektet végző társainak pedig el kell számolniuk a 33 milliárd forinttal - jelentette ki Varju László.