Előfizetés

Orbán titkos vagyona miatt tüntet az Együtt

Az Együtt március 29-én, reggel 7 órától Székesfehérvárott tüntet Orbán Viktor miniszterelnök álruhás vagyonszerzései miatt. Az esemény apropója, hogy aznap tartják a hatvanpusztai uradalom szomszédságában elterülő egyik földterület árverését, amelyre várhatóan Orbán Viktor nevében is licitálnak majd valakik - írta a párt közleményében.

Az Együtt nem fogja hagyni, hogy a fideszes pártsajtó Juhász Péter lejáratásával, vagy bármi más eszközzel terelje el a figyelmet Orbán Viktor rejtett vagyonosodásáról, arról, hogy miből telik neki kastélyokra, vagy miből vásárol Mészáros Lőrinc több száz hektáros földbirtokokat.

Az Együtt tiltakozik az új fideszes földesúri rendszer kialakítása ellen, meg fogjuk akadályozni, hogy Orbán Viktor és társai mindent elvegyenek azoktól a magyar emberektől, akik valóban gazdálkodni szeretnének, akik tényleg a földből élnek Magyarországon - írta a párt a közleményben.

Ahogy a Népszava már beszámolt róla, az Orbán-majorság területeinek és hátterének felgöngyölítése egy a kormányfő által a Facebookon megosztott képpel kezdődött, amin a miniszterelnök a család kuvaszával, Nárcisszal pózolt, akit valakik egyszer majdnem agyonvertek a család felcsúti kertjében. A 444.hu két munkatársa felkerekedett, hogy tisztázza a kutya hollétével kapcsolatos zűrzavart és egy Alcsútdoboz mellett faluban meg is találta az ebet, egy majorságban. Hatvanpusztán, egy 13 hektáros, az országúttól úgy 200 méterre fekvő birtokon, az egykori főhercegi majorban, ahol öt, gyönyörűen felújított, inkább kastély-, mint majorságjellegű épület áll. 

Az egykori Habsburg-birtokot Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos gázszerelő bérli Orbán Győző ingatlanos cégétől, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-től. Amit maga Mészáros erősített meg az Átlátszónak 2012-ben adott videóinterjújában. A sajtó akkor kezdett arról írni, hogy a szépen felújított hatalmas műemlékegyüttes valójában Orbán titkos dácsája. Aminek írásos nyoma a fájdalmasan korán elhunyt oknyomozó, Ferenczi Krisztina Narancsbőr című kötetében is megtalálható. Valamint az Átlászón 2012. május 10-én közölt cikkében: a 13 hektáros műemléki területet azok az állami földek veszik körül, amiket Mészáros cége, a Búzakalász 66 Kft. a közelmúltban nyert el 20 éves bérletre, mellette Lévai Anikó szántói fekszenek. Az Alcsútdoboz-Hatvanpusztán fekvő 13 hektáros majorságot magas aranykorona értékű földek veszik körül és a terület legszebb, platánfasorán lehet eljutni a dombon fekvő ingatlan együtteshez, amelyet Mészáros állításával ellentétben felújítottak.

Brüsszeli terror - Szíria a Nyugatot hibáztatja

A szíriai kormány határozottan elítélte kedden a brüsszeli merényleteket, de a Nyugat elhibázott politikájára, és a terroristákkal vállalt szolidaritására vezette vissza őket. 

A SANA hivatalos hírügynökségnek egy meg nem nevezett külügyminisztériumi tisztségviselő úgy nyilatkozott, hogy a támadások "az elhibázott politika és a terrorizmussal való szolidaritás elkerülhetetlen következményei". A tisztségviselő szerint "egyesek politikai érdekektől vezényelve mérsékelt (lázadóknak) neveznek terrorcsoportokat". Damaszkusz a szíriai polgárháborúban a kormányerők ellen harcoló minden fegyveres csoportot terrorszervezetnek minősít, miközben nyugati kormányok számos lázadócsoportot mérsékeltnek tartanak.

"Szíria, amely öt éve harcol a takfíri terror ellen, újból arra szólítja fel a nemzetközi közösséget, hogy erőit egyesítve szálljon szembe a terrorizmus jelentette veszéllyel". (A takfír a muzulmánok hitehagyottá és a  vérontások legitim célpontjává nyilvánítása.)

Ferenc pápa elítélte a brüsszeli "vak erőszakot"

Elítélte "az oly sok szenvedést okozó vad erőszakot" Ferenc pápa a keddi brüsszeli robbantásokat követően a Jozef De Keselnek, Malines-Brüsszel érsekének küldött részvétüzenetében.

 A Vatikán honlapján közölt francia nyelvű üzenetet Ferenc pápa nevében Pietro Parolin bíboros szentszéki államtitkár küldte a belga főváros érsekének. A katolikus egyházfő imájával megemlékezett a terrorista támadások áldozatairól, és együttérzését fejezte ki a halottak családtagjainak. 

Giacinto Berloco brüsszeli apostoli nuncius a TV2000 olasz katolikus televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, a támadók "tragédiát teremtő" helyszíneket választottak, hogy minél több áldozatot szedjenek. A terrorista támadások elkövetőiről szólva hozzátette: "Nehéz ezeknek az embereknek a fejével gondolkodni. Gyakran magukat kiközösítettnek érző személyekről van szó, vagy olyanokról, akiknek az együttélésről nagyon más az elképzelése mint nekünk".