Ligeti fák - Fellebbez az önkormányzat a kivágások ellen

Publikálás dátuma
2016.03.23. 15:31
"Ellenállók a Városligetben" - Facebook/Karácsony Gergely
A XIV. kerületi önkormányzat szerintük ugyanis a fakivágások elrendeléséről szóló határozat több ponton törvényellenes. Szabó Rebeka, Zugló PM-es alpolgármestere szerdán a Városligetben az MTI-nek azt mondta, hogy az egykori Hungexpo területén található negyven fa kivágásáról szóló határozat ellen a napokban fellebbezést nyújtanak be az V. kerületi kormányhivatalnál, mert az eljárásban több hiba is van. A fák kivágásának engedélyét megalapozó határozatba és a kapcsolódó iratokba hétfőn tudtak beletekinteni.

Szabó Rebeka egyik hibaként említette, hogy a zuglói önkormányzatnak van tulajdonrésze a Városligetben, ezért ügyfélként kellene szerepelnie az ügyben, ugyanakkor az eljárás megindulásáról elmulasztották értesíteni őket, megsértették ügyféli jogaikat az eljárás során. Tartalmi kifogásuk az, hogy a fakivágásokhoz szükséges ökológiai kockázatelemzés hiányos.

Az ökológus végzettségű alpolgármester szerint az előbbiek már önmagában véve olyan komoly hibák, amelyek megkérdőjelezik az egész eljárás törvényességét. Megjegyezte azt is, hogy a fák kivágásra és pótlására nincsen ütemterv. Több törvénybe is beleütközik a határozat, több eljárási hibát is vétettek, ezért a határozatot vissza kellene vonni - tette hozzá a PM-es politikus, aki érdekesnek nevezte, hogy a határozat szerint 7 platánt és 872 oszlopos tiszafát akarnak ültetni a Városligetbe. A tiszafák "kifejezetten lassan nőnek", "nagyon sokat kell majd őket locsolni" és mérgezőek - mondta.

Szerző

A Jobbik az egész országban bevezetné a "Rend és tisztesség" programot

Miközben a Jobbik szerint drámaian (!)  javultak a közállapotok Tiszavasváriban, visszaszorultak a bűncselekmények és "minden liberális jajveszékeléssel ellentétben"  jobbak, emberibbek lettek a viszonyok, a RomNet azt írja: törvényességi felhívással élt a Szabolcs megyei kormányhivatal a Tiszavasvári önkormányzata felé a városi képviselőtestület és a Becsület Légiója közötti együttműködési megállapodás miatt. 

 A Jobbik ma sajtótájékoztatón jelentette be: minden általa vezetett településre kiterjeszti a Tiszavasváriban bevezetett, Rend és tisztesség nevet viselő programját,  sőt, amennyiben pártja kormányra kerül, az egész országban bevezetik ezt a modellt - adja hírül az MTI. Fülöp Erik, Tiszavasvári jobbikos polgármestere arról beszélt, hogy lakók rendbe tették lakókörnyezetüket és megszüntették az áramlopásokat. A polgármester a "cigány-magyar együttéléssel és integrációval" foglalkozó szakértőkkel folytatott együttműködésük fő szempontjaként hivatkozott arra, hogy a veszélyeztetett területen élő kiskorúaknak olyan körülményeket teremtsenek, amit a testi-lelki fejlődésük szempontjából a törvény előír.

Nos, az a szakértő, talán a bábuakasztás miatt büntetőeljárás alá vont és közokirat-hamisítás miatt perbe fogott Orosz Mihály Zoltán lehet. A közelmúltban a Roma Sajtóközpont írt arról, hogy pánikot okozott az érpataki polgármester színrelépése Tiszavasváriban, akit a jobbikos városvezetés a „cigány-magyar együttélés javítására” hívott a településre. A településen ugyanis szárnyra kapott az a hír, hogy a városvezetés tömegesen állami gondozásba fogja venni a cigánygyerekeket. Az eset hátterében az állt, hogy a település önkormányzata február közepén megállapodást kötött az érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán civil szervezetével.

Az ÉKE (Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete) helyi elnöke, Lakatos Tibor a HVG-nek elmondta:  a romák féltik a helyüket a közmunkában, így nem mernek nyíltan szembeszállni a polgármester akaratával. A helyi cigányok szerint a városvezetés meg akarja őket félemlíteni, és nem véletlen, hogy megállapodás alapján a gyermekek elvételével is fenyegetheti majd őket az érpataki polgármester szervezete.

Szerző

Behavazott virágzó fa a Mecsekben

Publikálás dátuma
2016.03.23. 14:43

Az MTI fotósa, Sóki Tamás bukkant rá a kétségkívül szép, ám így húsvét közeledtével kissé riasztó látványra a Mecsekben, még szerencse, hogy a fotó a behavazott virágzó fáról nem most, hanem pont egy évvel ezelőtt készült, Pécs közelében. 

Szerző
Témák
havazás Mecsek