"A főváros döntött: könyvhét helyett autók lesznek a Vörösmarty téren"

Pataki Márton, az Együtt - a Korszakváltók Pártjának budapesti elnöke szerint a főváros már döntött, és április végétől lakossági parkolót alakítanak ki a Vörösmarty téren, a júniusi könyvhétnek nem jut hely. 

A politikus közleményében azt írta: Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester "hazudott", mert bár azt állítja, hogy nem ő "fúrta meg" az Ünnepi Könyvhetet, a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága - amelynek Kocsis Máté alelnöke - március 8-án határozatban "döntött arról, hogy április 29-től a József Nádor téri építkezés miatt parkoló lesz a Vörösmarty téren". Ezzel éppen ők döntötték el, hogy nem lehet Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren, mert ott akkor autók fognak parkolni.

lásd még: Nem lesz könyvhét a Vörösmarty téren - Megfúrta a főváros?

Szerző

Péntektől sűrűbben közlekedik a balatoni komp

Pétektől  40 percenként közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között - tájékoztatott Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője. A téli időszakban óránként induló kompjárat péntektől Szántód felől 6.40 és 18.40 között, Tihany felől 7.00 és 19.00 óra között közlekedik 40 percenként. A járatokat szükség esetén sűrítik, a menetidő 10 perc. További információk a balatonihajozas.hu honlapon olvashatók.

Szerző

Visszakerülhet a türelmi idő a parkolási rendeletbe

Publikálás dátuma
2016.03.24. 14:06
Illusztráció/Thinkstock
Visszakerülhet a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő, az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés.

 A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz, amely szerint a gépkocsijával parkoló mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja - olvasható az előterjesztésben.  Javasolják azt is, hogy a rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül - a fővárosi parkolás-üzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján - vizsgálják felül és arról ismét tárgyaljon a Fővárosi Közgyűlés.  A türelmi idő eltörlésére vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba.

A Kúria tavaly ősszel félreérthetetlenül és egyértelműen pontot tett a türelmi idővel kapcsolatos rendeleti korlátozások ügyére, amikor kimondta, hogy semmilyen ilyen szabályozásra nincs törvényi felhatalmazása a Fővárosi Közgyűlésnek, illetve egyik önkormányzatnak sem - reagált a tervezetre a hónap elején tett bejelentéskor a Magyar Autóklub.  A klub jogi bizottsága elnöke szerint senkit sem szabadna azzal riogatni, hogy nincs türelmi idő

Szerző