Damu elszólta magát? "Ha megütöm, mehetek a börtönbe"

Publikálás dátuma
2016.03.30. 14:13
Forrás: Facebook
Damu Roland terhes felesége kedden éjszaka eltűnt otthonról, miután meglátta a tévében férje Fókusznak adott interjúját. Edina ma délelőtt került elő, de azóta sem árulta el, hogy töltötte az éjszakát. A színész szerint felesége csak hisztizett, de tehetetlennek érzi magát a nő viselkedésével szemben. A Blikknek adott nyilatkozatában kissé elszólta magát, amikor azt mondta, nem ütheti meg a feleségét, mert menne a börtönbe. Kijelentése alapján feltételezhető, hogy Damu ismét agresszióval oldaná meg konfliktusait, azután, hogy korábban Vajna (akkor Palácsik) Tímea bántalmazása miatt került börtönbe.

Kiborultam Roland Fókusznak adott nyilatkozata után, anyámmal is összevesztem és elmentem éjszakára egy ismerősömhöz. Minden rendben van - nyilatkozta a terhes feleség a Blikknek. A család már értesítette a rendőrséget, hogy ne keressék.

A lap megkereste Damut is, aki szerint csak hisztizett a felesége, de továbbra sem derült ki, hol töltötte az éjszakát. - Alig aludtam, engem is értesített az anyósom hajnalban. Hívogattam Edinát, aki nem először tűnt el éjjel. Sms-t is küldtem, majd reggel fél kilenckor jelzett a telefonom, hogy elolvasta. Azonnal hívtam: merre van? Mire közölte, hogy nem mondja meg. Sajnos tehetetlen vagyok, ha bezárom, akarata ellenére őrzöm, mehetek a börtönbe személyes szabadság korlátozásáért, ha megütöm, mehetek a börtönbe. Nem tudok vele mit kezdeni, szépszóval nem ért senki semmit el nála, csak azon csodálkozom, hogy a hatóság sem képes segíteni - nyilatkozta a színész a Blikknek.

„Edina felelőtlen anya, nem tudom helyette kihordani a gyerekünket. Csak reménykedni tudok, hogy a kislányom megszületik, bár az egészsége már kétséges” – fogalmazott a színész. 

Szerző

Letette a hivatali esküt Burma új elnöke

Fél évszázada az első választott polgári elnököt iktatták be hivatalába Mianmarban, az egykori Burmában. 

A 68 éves Htin Kjav a Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) tömörülés képviseletében letette a hivatali esküt, s április 1-től foglalhatja el az elnöki széket az ázsiai ország kilencedik államfőjeként. Elődje, Thein Sein nyugalmazott katona öt éves országlása alatt jelentős reformokat vitt végbe, lehetővé téve a polgári kormányzásra való átmenetet, a Nobel-békedíjas ellenzéki vezető, Aun Szan Szú Kji szabadon bocsátását, és parlamentbe jutását.

Szú Kji pártja tavaly novemberben földcsuszamlásszerű győzelmet aratott, a világszerte ismert politikus azonban Burma érvényben lévő alkotmánya szerint nem lehet államfő, mivel külföldi állampolgárhoz ment férjhez és két fia is brit állampolgár. Az új elnök, Htin Kjav az NLD vezetőjének közeli munkatársa, apja ismert költő, felesége az NLD egyik alapítójának a lánya. Szú Kji úgy nyilatkozott, „közvetetten” mégiscsak ő fogja irányítani az országot, s „az államfő fölött áll”.

A katonai rezsim azonban megtartotta magának a parlamenti helyek 25 százalékát, s ezzel vétójogot gyakorol, az alkotmányt ugyanis csak több mint 75 százalékos szavazataránnyal lehet módosítani.

Szerző

Megdöbbentő felmérés: támogatják Trump ötletét

A brüsszeli terrortámadások nyomán az Egyesült Államokban nőtt a muszlimok teljes beutazási tilalmának támogatottsága. A tavaly decemberben Donald Trump által felvetett javaslatot nagy felzúdulás fogadta, de egy friss YouGov-felmérés szerint korántsem mindenki utasítja el a milliárdos provokatív felvetését. 

Míg decemberben a megkérdezett csaknem ezer amerikai 45 százaléka válaszolt igennel, márciusban a beutazási tilalmat már 51 százalék helyeselte. Ted Cruz texasi republikánus szenátor és Donald Trump egyaránt javasolta, hogy a rendőrségnek járőröznie kellene a muszlimok által lakott környékeken, hogy így vegyék elejét az iszlám közösség radikalizálódásának. Ezt összességében 45 százalék támogatta, 40 százalék ellenezte. Erősen eltér azonban a két párt szavazóinak álláspontja, míg a demokrata szavazók 29 százaléka támogatja, s 57 százaléka elutasítja a járőrözést, a republikánusoknál fordított az arány: 74 százalék helyeselné, s csupán 16 százalék ellenezné azt.

Szerző