Leáll a Libegő

 A jövő héten, hétfőtől péntekig nem közlekedik a zugligeti Libegő - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken.

 A közlemény szerint a leállásra az előre tervezett időszakos karbantartás miatt van szükség.

Szerző
Témák
Zugliget libegő

Leszakadt felüljáró - Gyilkosság miatt nyomoznak, 23 halott

Csütörtökön szakadt le egy 5 éve folyamatosan épülő felüljáró Kalkuttában. A baleset után néhány órával már több mint 100 eltűntről beszéltek a hatóságok, pénteken azt közölték, hogy 23 halálos áldozata van a tragédiának. Az indiai rendőrség hanyagságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást.

Az indiai hadsereg vezeti a mentést, amelyben részt vesznek a tűzoltók, mentők és sok civil, akik szeretteiket keresik. A hatóságok közben attól félnek, hogy a felüljáró többi része is leomlik, és a ráomlik a keresőkre. Péntek reggelre már annyit lehett tudni, hogy eddig 23 holttestet találtak a romok alatt hőkamerák segítségével.

Reuters pénteki jelentése szerint kilencven embert mentettek ki, akik közül sokan súlyos sérüléseket szenvedtek. S. S. Guleria, a katasztrófavédelem helyettes igazgatója a Reuters TV-nek azt mondta, hogy már az összes áldozatot megtalálták, sem túlélők, sem halottak nincsenek a romok alatt.

Komoly bírálatok

Mamata Banerdzsí nyugat-bengáliai főminiszter a felelősök megbüntetését ígérte a tragédia kapcsán. A politikus az előző kormányt vádolta, amely 2007-ben megkötötte az építési szerződést. A jelenlegi adminisztrációt is komoly bírálatok érik az ügyben, mivel az építtető cég folyamatosan csúsztatja az átadás határidejét, és sokan megkérdőjelezik, hogy betartották-e a biztonsági szabályokat - írta az Origo.

Szerző
Frissítve: 2016.04.01. 13:31

Eltörli az EU-s roaming díjakat a Vodafone

Publikálás dátuma
2016.04.01. 13:05
Illusztráció: Sean Gallup/Getty Images
Minden új előfizető számára eltörli április elsejétől az európai uniós roaming díjakat a Vodafone - jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az április elsejével bevezetett új csomagokkal a Vodafone valamennyi havidíjas lakossági és üzleti előfizetője a belföldi feltételekkel megegyezően indíthat, fogadhat hívásokat, küldhet SMS üzeneteket és a hazai adatkeretüket használhatják az unió területén is.

A vezérigazgató hozzátette: a korábbi Vodafone-csomagok előfizetői díjmentesen, a szerződéses időszak meghosszabbítása nélkül válthatnak. Emellett a távközlési cég jelentős mértékben növelte, egyes esetekben pedig megduplázta az új lakossági és üzleti csomagokban az adatkeretet, amit a vezérigazgató részben a 4G használat fokozatos terjedésével indokolt.

Szerző